Nieuws Marketing

UWV vertrekt uit Almelo, Werkplein blijft

Het zat er al jaren aan te komen en nu is het officieel: het UWV vertrekt uit Almelo. Door landelijke bezuinigingen, waarbij er in het gehele land 35 vestigingen openblijven, vertrekt de uitkeringsinstantie op 1 april uit het Twenthe Centrum. Het UWV maakt daar sinds 2011 deel uit van het Werkplein.

Van onze redactie 18 december 2015

Toetsenbord find a job stockpixabay

Het Werkplein blijft bestaan, daar zetten de gemeenten Almelo, Wierden, Tubbergen en Twenterand hun dienstverlening voort. Die is vooral bedoeld voor mensen met een bijstandsuitkering. Mensen die een WW-uitkering willen aanvragen, moeten dat digitaal doen. Voor aanvullende informatie kunnen ze in Enschede terecht. Het UWV houdt in Oost-Nederland drie kantoren: in Enschede, Zwolle en Apeldoorn.

Wie na 1 april het Werkplein bezoekt, zal weinig verschil merken met de huidige situatie, zegt wethouder Javier Cornelissen. „Het blijft er net zo druk, de ruimte wordt al voor 80 procent door ons gebruikt. Bovendien kunnen mensen met een WW-uitkering gewoon de computers blijven gebruiken voor arbeidszaken, zoals het zoeken van vacatures.”

UWV netwerkbijeenkomstenHet UWV blijft in Almelo wel netwerkbijeenkomsten voor 55-plussers houden, zegt woordvoerster Joyce van Onzenoort. „Daarvoor huren we ruimtes bij het Werkplein. Verder moeten veel aanvragen digitaal gedaan worden en voor persoonlijke dienstverlening moeten mensen straks naar Enschede.

Foto: Pixabay