Nieuws Marketing

Valentijn verrast ook op zondag

Stille aanbidders maken gebruik van samenwerking tussen Kaartwereld.nl en MSG

Van onze redactie 15 februari 2016

Roel de Swart Annina Romita

Vanuit haar slaapkamerraam ziet Ginger van Engelen koerier Roel al met een pakketje aan komen lopen. Heel groot is de Valentijnsverrassing dus niet, wanneer zij de deur opendoet, nog voordat Roel op de bel drukt. ,,Nou, dankjewel", zegt ze, terwijl ze het pakket aanneemt. "Ja, ik heb wel een idee van wie dit komt." Even snel een foto en de deur gaat alweer dicht. Want wat ín de doos zit, dat weet ze natuurlijk nog niet.

SamenwerkingGingers aanbidder maakt gebruik van de samenwerking tussen bezorgdienst MSG Post & Koeriers uit Enschede en het bedrijf Kaartwereld.nl in Oldenzaal. Valentijnsdag viel dit jaar op een zondag, maar door de samenwerking kunnen de cadeaus die bij Kaartwereld.nl besteld zijn toch op Valentijnsdag worden bezorgd.

Extra omzetVoor de detailhandel en internetbedrijven is Valentijnsdag zeker van belang. Volgens Detailhandel Nederland levert de dag tientallen miljoenen euro's aan extra omzet op. Ondanks een dalend aantal mensen dat iets aan Valentijnsdag doet, zo beweren marktonderzoekers. Dat beeld klopt wel een beetje met de ervaring van planner André Drenth van MSG. "We hadden eigenlijk op meer ritten gerekend", zegt hij eerlijk. MSG rijdt door het hele land. Zaterdagavond al zijn vrachtwagens naar diverse distributiepunten gereden. In totaal worden met 46 wagens negenhonderd adressen bezocht. "We hielden rekening met ongeveer twaalfhonderd. Maar het omgekeerde zou erger zijn: dat je veel meer krijgt dan verwacht en je het niet aankunt."

Roel Swart, student civiele techniek, rijdt als oproepkracht deze zondagmorgen zijn rondje in de omgeving van Enschede. Vanaf negen uur belt hij aan en dat leidt nogal eens tot slaperige hoofden in de deuropening. Kayleigh brengt even snel met een paar vingers haar haar op orde en wil dan ook nog wel op de foto. "Ja, ik denk dat ik wel weet van wie het is", zegt ze.

PresentjesValentijnsdag is allang niet meer alleen de dag waarop mensen elkaar anoniem de liefde verklaren. Tegenwoordig is het ook gebruik een presentje te geven om te laten zien dat je van iemand houdt. Zoals bij die allochtone mevrouw die door haar zoon al is gewaarschuwd 'dat er een kleine verrassing aan zit te komen'. Toch is er elders in het land, zo vertelt Drenth, een dame die maar liefst drie pakketjes krijgt. Van verschillende afzenders... Valentijnsverrassingen zijn vooral voor vrouwen en dat ervaart ook Roel. Alleen een kaartje aan de Ypelobrink staat op naam van een man. Maar kaartjes gooit Roel alleen maar in de brievenbus.

Een man die aan het Van Heekpleinplein woont laat zich de kans niet ontnemen om zijn vriendin persoonlijk te verrassen. Hij neemt de doos zelf over van Roel. "Ze woont in Haarlem en wanneer ze daar is stuur ik haar een bloemetje. Maar nu is ze in Enschede, vandaar."

Even later schrikt de verraste, nog in badjas gehulde Wendy een beetje van de fotograaf. Het presentje komt onverwacht. "Zo'n Valentijnsliefhebber is 'die daar boven ligt' niet", zegt ze. 'Die daar boven ligt' komt even later lachend de trap af, ook in badjas. Hij begroet Roel hartelijk. Het blijkt een van de directeuren van het koeriersbedrijf.

Foto: Roel de Swart levert een pakketje af (Annina Romita)