Nieuws Marketing

Van wietplantage naar shoarmazaak

Bas Boerma | Foto: Victor van Breukelen 18 december 2015

Broodjeshoarma1065

Op de plek waar tweeënhalf jaar geleden een wietplantage met 390 planten werd ontmanteld bouwt Richard Pieplenbosch gestaag aan een nieuwe horecagelegenheid. Ook hij wil shoarmaschotels bereiden, maar 'Ritzy' pakt het aan de Oud-Beijerlandse Nobelstraat anders aan dan zijn voorganger Kings Shoarma.

Drie maanden lang was de in Hoogvliet wonende ondernemer bezig in het sterk verloederde pand. "Het zag er niet uit," zegt hij tussen het zagen, slopen en meten door. "Het was een bende. Zowel inpandig als het gebouw zelf. De muren stonden - en staan - schots en scheef. Daar hebben we een beetje omheen moeten verbouwen. We moesten meevieren met het pand.''

Met twee rechterhanden ging hij te werk. Ook zijn schoonvader en personeel helpt mee. Hulp die hij goed kon gebruiken. "Toen ik de foto's zag kon ik gelukkig goed door de troep heen kijken. Het is een hele onderneming geweest om dit te verbouwen. Maar als ik het nu zo zie, mag ik mijn handen dichtknijpen met een mooie zaak", vertelt Pieplenbosch in het AD.

Haute CuisineOp heuse haute cuisine hoeft niemand te rekenen. "Dat zoeken de mensen maar lekker in de stad. Wij doen aan 'groot','' zegt hij, zijn armen uitstrekkend. "Hamburgers, shoarma, spareribs. Ik denk zelfs dat wij de enige zaak worden waar je na het stappen om 01.00 uur een biefstuk kan bestellen." Hij wil zich onderscheiden van zijn concurrenten in het Spuidorp. "Ik wil verse patat, geen slappe friet. De kapsalon krijg je bij ons op een bord, niet in een aluminium bakje. Een heel andere belevenis.''

Niet klinischEigenhandig maakte hij tientallen spots in het plafond. Het zachte licht moet, samen met de houten lambrisering, sfeerverhogend werken. "Ik wil dat het knus wordt, niet klinisch. Shoarma bij kaarslicht in plaats van onder een felle tl-balk."

In het voorjaar wil Pieplenbosch de tuin verbouwen tot terras. Maar eerst moet de voordeur open. "Wanneer dat is? Sowieso nog dit kalenderjaar. Maar of dat zaterdag is of een week later, daar pin ik mijzelf niet op vast. We zien het wel.''