Nieuws Marketing

Van wijn tot zeewiercrème

Sharon van Oost | Foto: Dirk-Jan Gjeltema 24 november 2015

Zeelanddreischorstreekproducten1065

Streekproducten zijn in trek. Liever jam van de plaatselijke fruitteler op het brood dan 'fabrieksspul'. En met de feestdagen in zicht zijn de potjes, bakjes en flesjes uit de regio al helemaal niet meer aan te slepen.

Bij Wijnhoeve De Kleine Schorre in Dreischor weten ze er wel raad mee: naast zes soorten wijn uit eigen wijngaard verkoopt eigenaar Johan van de Velde nog honderden andere producten van Zeeuwse origine.

Winterhuis voor grootoudersHet huisje waarin de boerderijwinkel gevestigd is diende ooit als winterhuis voor de grootouders van Van de Velde. Daarna werd het in gebruik genomen als winkel, ze verkochten er groente en fruit. "Eind jaren negentig kwamen daar streekproducten bij en sinds de oprichting van de wijnboerderij in 2001 is dat alleen maar meer geworden." Vorig jaar kreeg de winkel nog een flinke opknapbeurt om meer ruimte te creëren voor het assortiment dat inmiddels uit 250 artikelen bestaat.

Brut de Zélande"Bijna alles wat we verkopen is Zeeuws", zegt Van der Velde. "Onze mousserende wijn, de Brut de Zélande, is een echte aanrader voor de feestdagen. De bubbeltjes geven de wijn iets heel feestelijks. Daarnaast hebben we nog vijf verschillende witte wijnen. Die passen bijvoorbeeld erg goed bij de mosselen en oesters die nu veel op het menu staan."

Zeeuwse KnopWie in de winkel rondsnuffelt ziet allerlei grappige cadeautjes. Neem het verzilverde mosselbestek in de vorm van een schelp. "Dat is niet aan te slepen op het moment en ook de artikelen in de vorm van een Zeeuwse Knop zijn nog steeds erg geliefd", zegt Van de Velde. "Het begon een paar jaar geleden met een bakblik, maar inmiddels kun je het zo gek niet bedenken of het is er. Volgens mij doe je veel mensen daar nog steeds een heel groot plezier mee."

En sinds een tijdje liggen er naast de wijn, mosterd, chutneys en zeekraal ook Zeeuwse beautyproducten in de schappen bij de Kleine Schorre. Van babbelaar massageolie, mosselscrub, zeewiercrème tot een zeekleimasker. Van de Velde: "We kunnen overal een feestelijk pakket van maken, er zijn honderden variaties mogelijk."