Nieuws Marketing

‘Verkoop bedrijfskleding gat in markt’

Het voormalig GroenCentrum en Hoveniersbedrijf Schorn aan de Sluiskade Zuidzijde is een puinhoop. Overal liggen oude planten, plastic bekertjes en andere troep. Dat geeft niet, want het pand dat op naam van graaf Van Rechteren Limpurg staat, wordt binnenkort gesloopt. Tot die tijd wordt het pand goed benut.

Van onze redactie 17 december 2015

Martin en Addy van den Barg Lars Smook

Almeloërs Addy (61) en Martin (63) van den Barg verkopen er sinds november tijdelijk bedrijfskleding. "Mijn zoon kwam met het idee om die kleding te verkopen. Hij werkt zelf in de bouwwereld en het bedrijf wilde de kleding wel leveren", vertelt eigenaresse Addy.

Sociale contactHaar zoon, initiatiefnemer en mede-eigenaar Kees van den Barg (30), onderhoudt de Facebook-pagina en zorgt voor de reclame voor het tijdelijke bedrijfje. Doordeweeks werkt hij bij Morsink Bouwmaterialen in Delden. Addy staat samen met haar man in de winkel en zorgt voor de verkoop. "Het sociale contact vind ik leuk. Er komen mensen uit de omgeving, maar ook uit België om hier bedrijfskleding te kopen."

‘Gat in de markt’Bodywarmers, winterjassen en broeken vullen de outlet en vallen in de smaak bij onder meer boeren, schilders en bouwvakkers. "Het is een leuke uitdaging, maar we zien het wel als een gat in de markt", vertelt Martin.

FlexibelerHet bedrijf moet het huidige onderkomen uit, maar de eigenaren zijn niet van plan om te stoppen. "Als het goed loopt, verkopen we de kleding gewoon vanuit de garage bij ons huis. Dan kunnen we de openingstijden ook flexibeler maken", gaat Martin verder. Want tot nu toe zijn ze alleen op vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Hier hebben ze bewust voor gekozen, want de doelgroep werkt doordeweeks. "Maar, ik zie toch ook wel steeds meer dat vrouwen komen 'shoppen' voor hun zoon, vader of partner. Dus wie weet wordt dat nog anders", stelt Addy. Er wordt ook vrouwenkleding verkocht, maar daar is nog niet veel animo voor.

SloopOp 31 december moet de outlet toch echt weg uit het oude tuincentrum. Na de sloop worden er in het voorjaar drie huizen gebouwd.

Woensdag houdt de outlet een extra verkoopdag, van 10.00 tot 15.00 uur.

Foto: Lars Smook