Nieuws Marketing

Vooral blije ondernemers in Kampen

Werk dat Stadswinkel in Kampen heeft verzet voor toekomst winkeliers mag niet verloren gaan.

Van onze redactie 27 december 2015

Winkelen Thinkstock 3

Waar het publiek zich afvraagt wat anderhalf jaar lang het nut was van de 100.000 euro kostende Stadswinkel - en bijbehorende projecten - op de Oudestraat, zijn Kamper ondernemers door de bank genomen tevreden over het project. Dat blijkt uit een evaluatie.

Doelstellingen Een van de belangrijkste doelstellingen was om leegstand in de Oudestraat te voorkomen en terug te dringen. In absolute aantallen is dat niet gelukt. Op dit moment staat 13,6 procent van de 257 panden leeg, net zoveel als in september 2013. In de tussentijd was er een lichte daling naar een leegstandspercentage van 11,1 procent. Dit kon niet worden volgehouden.

Ondernemers positiever Desondanks is de stemming bij ondernemers positiever. Gespreksgroepen zijn ontstaan en er zijn meer initiatieven, waardoor het voor winkeliers eenvoudiger wordt om een nieuwe onderneming te starten of de huidige winkel draaiende te houden.

Fré Helleman, voorzitter van de Ondernemers Vereniging Kampen (OVK), noemt dat het grootste winstpunt. "Er zijn goede contacten gelegd met deskundigen die winkeliers advies geven. Daar heeft De Stadswinkel aan bijgedragen. Er zijn ondernemers die besloten hebben om hun winkel in een kleiner pand te beginnen dan de bedoeling was, om lagere huurlasten te hebben. Ook ken ik iemand van wie de winkel nu blijft bestaan, omdat hij naar een kleiner pand is verhuisd. Het is fijn dat we op die manier ondernemers op weg hebben kunnen helpen."

Foto: Thinkstock