Nieuws Marketing

Winkeliers Boxtel: vaste koopzondag

Hein Eikenaar 22 december 2015

Koopzondagwinkelen1065

Groep ondernemers slaat de handen ineen in Boxtel: elke laatste zondag van de maand gaat de winkel open. Dat meldt het Brabants Dagblad dinsdag.

Een aantal winkeliers in het Boxtelse centrum gaat een jaar lang experimenteren met een koopzondag op de laatste zondag van de maand.

"Wij vonden dat er iets moest gebeuren", zegt Yasmine Voets van Sigarenmagazijn Voets aan de Rechterstraat. "Om duidelijkheid aan de consument te geven dat wij echt iets willen in het centrum." "Je kunt winkels niet verplichten open te gaan", vult Suzanne Schuurmans van telefoonwinkel Ring & Go aan. Beiden zijn initiatiefnemer. "Wij beginnen nu met een kleinere groep en gaan één lijn uitstippelen zodat consumenten weten dat ze op de laatste zondag van de maand bij deze winkels niet voor een gesloten deur staan. We hopen dat meer ondernemers mee gaan doen."

KoopzondagenKoopzondagen zijn 'vrij' in Boxtel, wat betekent dat ondernemers zelf kunnen besluiten of ze hun deuren openen tussen 12 en 18 uur. In de praktijk zijn gezamenlijke koopzondagen gekoppeld aan evenementen als de kerstmarkt en Bockesprongen. Daar doen de winkeliers van het nieuwe initiatief komend jaar gewoon aan mee, zegt Voets.

Behalve haar winkel en die van Schuurmans zijn komende zondag de volgende zaken geopend van 12 tot 17 uur: Shoeby shop, Hema, Natasja Fashion, Kruidvat, Eyewish, Het Sieradenkasteeltje, 3Trend (vanaf 13 uur), Bart Smit, Durlinger, La Gare, Apresto, Junior Kinderkleding, De Tuinen, Filipe (vanaf 13 uur), Theelen en Proef Culinair.

Ondernemersvoorzitter Filipe van den Borne juicht het initiatief toe. Hij doet ook mee met zijn kledingzaak. "We zien in branchecijfers dat de bestedingen op zondag stijgen. Je moet je aanpassen aan het koopgedrag van de klant."