Nieuws Marketing

Winterwonderland in Breda wil authentiek blijven

Tekst: Martijn Schraven | Beeld: Joyce van Belkom/het fotoburo 11 december 2015

Kerstmarktbelcrumbreda1065

In de Bredase wijk Belcrum verrijst komend weekend een winterwonderland. Veruit de meeste ondernemers die deelnemen aan de kerstmarkt komen - net als de vrijwilligers en workshopgevers - uit de wijk Belcrum zelf. Ondernemers die deel uit willen maken van de markt moeten wel authentiek zijn, zo bericht BN De Stem.

Vandaag begint de opbouw van twee sfeervolle toegangspoorten aan weerszijden van de Speelhuislaan. Zaterdag en zondag heten verschillende theatergroepen de bezoekers hier warm welkom op de Winter Markt. Tussen de poorten is plek voor marktkraampjes, rondtrekkende troubadours, workshops en podia voor diverse muziekgezelschappen.

Ook zullen er twee horecapleinen zijn met op elk plein een pagodetent waar de Winterkoning en Winterkoningin verhalen zullen vertellen.De organisatie van de Winter Markt is in handen van stichting Belcrum4000, waarvan Diana Goudswaard de voorzitster is. Goudswaard kijkt reikhalzend uit naar het moment dat de markt opgebouwd is. "Er is wekenlang avond aan avond gebouwd aan het decor. Allemaal met door enthousiaste vrijwilligers hier uit de wijk. In totaal zijn er wel 150 mensen actief betrokken geweest bij de voorbereiding. In het weekend zullen nog eens tachtig à negentig vrijwilligers in de weer zijn."Volgens Goudswaard is er een zeer strikte ballotage ten aanzien van de standhouders. "We willen best groeien, en dat zou in de toekomst ook nog best kunnen, maar het moet wel authentiek blijven. Dus geen sokkenverkopers op de markt."De stichting Belcrum400 werd vorig jaar opgericht ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de wijk. De daarbij ontstane klik en creatieve samenwerking, deed de organisatie besluiten om twee evenementen te blijven organiseren; De Burenbrunch in de zomer, en 's winters de Winter Markt.