Nieuws Marketing

Woonwinkel de Niendeur al 36 jaar een begrip in Oldenzaal

Voor haar woonwinkel De Niendeur in hartje Oldenzaal koopt Karin Kuipers niets in dat ze niet zelf ook in de huiskamer zou zetten. ,,Als ik 's ochtends in de winkel kom is het alsof ik opnieuw thuiskom."

Karin Veldwachter | Foto: Frans Nikkels 2 oktober 2016

Karin Kuipers Oldenzaal Frans Nikkels

Tijdloos, noemt ze haar smaak. ,,Ik laat trends graag aan me voorbij gaan. Ik wil de spullen die ik verkoop zelf mooi vinden, dus vind je hier vooral landelijke meubels en accessoires.''

Die stijl, de overzichtelijke winkel, klantvriendelijkheid en service hebben er volgens de eigenaresse voor gezorgd dat De Niendeur al 36 jaar een begrip is in Oldenzaal en omstreken.

Niet voor het geld

Ze nam de zaak zes jaar geleden over van haar broer Hans Kuipers, die het rond zijn zestigste wel welletjes vond. De overgang verliep soepel. Niet alleen doordat Karin al sinds midden jaren 80 in De Niendeur werkte, maar vooral door eenzelfde kijk op wat belangrijk is. Hans zegt daarover: ,,Spullen die je zelf mooi vindt, daar ben je enthousiast over. Ik ben normaal gesproken niet zo'n prater, maar als het over mijn meubels ging, dan kon ik daar heel goed over vertellen. Je moet ook wel liefde voelen voor het vak en voor wat je verkoopt. Als je een zaak begint om veel geld te verdienen kun je beter direct stoppen, zeg ik altijd maar."

De tekst gaat verder onder de foto

Slaapkamer

Zijn zus heeft precies diezelfde instelling. ,,Ik zou niet weten welk ander werk ik zou willen doen. Ik was vroeger altijd al bezig met het decoreren van mijn slaapkamer, dat vond ik heerlijk. En wat ik hier doe is hetzelfde."De liefde voor inrichten blijkt wel uit de sfeer in de zaak. Alles past, alles klopt. Op de tafels staan kaarsen, bloemen of lijstjes en voor elke bank is een salontafel geplaatst. Schilderijen sieren de muren en her en der staan lampen opgesteld zoals ze ook in een woonkamer te vinden zouden zijn.

,,Laatst kwam er een jongetje binnen dat direct aan zijn moeder vroeg: 'mama, woont hier iemand?' Dat vond ik een prachtig compliment". De winkel is een showroom. Dat betekent dat banken en tafels die er staan opgesteld, door Karin besteld kunnen worden. Kleine meubels en accessoires kunnen wel direct na aankoop meegenomen worden. Dat wil niet zeggen dat er massale aantallen in de winkel te vinden zijn: van alle lampenkappen, kandelaars en salontafeltjes zijn maar één of twee stuks. ,,Maar die zijn zo weer geleverd, geen probleem."

Geen zorgen

Met alle meubelpleinen en discounters in de regio, de leegstand in het Oldenzaalse centrum en de opkomst van webwinkels is het ondernemen er niet makkelijker op geworden, vertelt Karin.,,Toch weten klanten de weg naar De Niendeur nog altijd te vinden. Ze komen speciaal naar Oldenzaal om bij ons te kijken. Voorlopig maak ik me geen zorgen. De Niendeur was, is en blijft."

De Niendeur is in Oldenzaal te vinden aan de Deurningerstraat 10.