Nieuws Marketing

Zeven campings in Vechtdal uitgeroepen tot topcamping

VECHTDAL - Zeven campings in het Vechtdal zijn voor het seizoen 2016 wederom geselecteerd voor de absolute top volgens de standaards van ANWB en zusterorganisatie ADAC uit Duitsland.

Van onze redactie 14 december 2015

Beerze Bulten ANP

Alhoewel de lijst met winnaars van vijf sterren officieel nog geheim is, staat het vast dat de toppers in het Vechtdal de status 'Beste Erkende camping' dit jaar opnieuw mogen voeren. Het zijn Ardoer vakantiepark 't Rheezerwold in Heemserveen, camping De Kleine Wolf in Stegeren, vakantiepark Het Stoetenslagh in Rheezerveen, vrijetijdspark Beerze Bulten in Beerze en maar liefst drie recreatiebedrijven in Rheeze: camping 't Veld, kampeerdorp De Zandstuve en sprookjescamping De Vechtstreek.

SterrenregenDe campingeigenaren zijn zeer onlangs op de hoogte gesteld met daarbij het verzoek om de 'sterrenregen' nog even onder de pet te houden. Om de burelen van de ANWB wordt er met een lach gereageerd dat Beerze Bulten het niet langer voor zich kon houden en een persbericht de wereld inslingerde.

"We snappen het enthousiasme als je bij de crème de la crème hoort", zegt persvoorlichter Annelies Tichelaar. "Maar het was de bedoeling om dit begin januari te communiceren."

FeestBegin volgend jaar hebben zowel ANWB als ADAC een feest belegd waarin de behaalde sterren officieel bekend worden gemaakt. Omdat de campings in deze periode voorbereidingen treffen voor het recreatieseizoen (en vele kampeerders al boeken) is de status met vijf sterren uiteraard belangrijk in de communicatie naar buiten toe.

"Het is een harde concurrentiestrijd in deze branche", zegt eigenaar Dick van der Veen van sprookjescamping De Vechtstreek, die wederom vijf sterren scoorde. "Met zo'n goede classificatie mag je gelukkig zijn."

‘Hele prestatie’ANWB-manager campings Harm-Jan Buruma vindt dat de campings in het Vechtdal een 'hele prestatie' hebben geleverd. "We hebben internationaal meer dan 10.000 campings in het bestand, elk jaar zijn er ruim 140 die tot de elite behoren. Dat er juist in het Vechtdal zo'n concentratie is, dat is bijzonder en komt ook nergens anders voor. Ik vermoed dat ze elkaar opjutten. In ieder geval snappen ze het in het Vechtdal heel goed en pakken ze het hartstikke slim aan."

Foto: ANP