Nieuws Marketing

Zwolle wil elke zondag winkelen

Voor het grootste deel van het winkelend publiek en de winkeliers in Zwolle is het glashelder: de winkels in Zwolle moeten elke zondag open kunnen. Dit blijkt uit de resultaten van een poll van deze krant, waar ruim negenhonderd consumenten, ondernemers en werknemers op hebben gereageerd.

Van onze redactie 20 november 2015

Winkelen Thinkstock 3

Bijna vijftig procent van de ondervraagden is van mening dat het elke zondag koopzondag moet zijn in Zwolle. 23 procent van alle ondervraagden is voor meer koopzondagen dan de huidige maandelijkse winkelzondag, maar hoeft niet elke week op zondag te winkelen.

Vrijheid„Vrijheid van keuze, daar gaat het om”, reageert Hylke Thiry van de winkel Pistache namens de ondernemers van het winkelgebied Het Eiland in de Zwolse binnenstad. „En onder mijn collega’s merk ik diezelfde vraag naar vrijheid om zelf te bepalen of en wanneer ze open gaan op zondag. Als ik zou mogen kiezen, zou ik vaker open zijn op zondag. Zwolle profileert zich als economische topregio, maar wel een economische topregio met maar één koopzondag per maand.”Het leeuwendeel van het winkelend publiek dat reageerde op de poll is het met Thiry eens: elke zondag moet koopzondag zijn in Zwolle. 51 procent van de reageerders kiest voor totale zondagopenstelling. Ruim 53 procent van de respondenten is van mening dat de ondernemer moet kunnen bepalen of hij zijn deuren opent op zondag.

Foto: Thinkstock