Nieuws Infotainment

De kijk-, lees- en luistertip van Lars van Wieren (Starred)

Wekelijks presenteren Mohi en De Ondernemer de kijk-, lees- en luistertip van een inspirerende ondernemer. Deze week de drie van Lars van Wieren, founder/ceo van Starred.

Mohi / De Ondernemer 3 november 2022

Lars van wieren starred

Lars van Wieren heeft Starred opgericht, een B2B SaaS-bedrijf, om de recruitmentwereld op te schudden.

Lees ook: Wibe van de Vijver: 'Mohi is het gezondere alternatief op de huidige sociale media'

1. Van welke serie of film heb je onlangs genoten?

Lars: ,,De Netflix-serie How to change your mind van Michael Pollen laat zien hoe psychedelica op veel gebieden de mens beter kan maken. In de jaren '60 waren er al veel positieve onderzoeken, maar werden psychedelica middels The War on Drugs in de ban gedaan omdat de jeugd weigerde te vechten in Vietnam. De revolutie die nu gaat komen is mede dankzij Nederlandse initiatieven als Spinoza niet te stoppen!"

Lees ook: De kijk-, lees- en luistertip van Corinne Vigreux (TomTom)

2. Welke podcast of muziek luister je graag?

Lars: ,,Ik heb de podcast Wind of Change in één ruk uitgeluisterd. In acht afleveringen gaat de maker achter het gerucht aan dat Wind of Change van The Scorpions door de CIA geschreven zou zijn om het IJzeren Gordijn te doen vallen. Luistert als een spannend jongensboek met vele geschiedenislessen."

Lees ook: De kijk-, lees- en luistertip van Mark de Lange (Ace & Tate)

3. Wat zouden we volgens jou absoluut moeten lezen?

Lars: ,,Het boek Amp it up van Frank Slootman. Zo Nederlands als zijn naam en achtergrond is, zo on-Nederlands is zijn succesverhaal. Hij heeft als 'CEO for hire' al drie Amerikaanse bedrijven richting de absolute top gebracht, waaronder Snowflake. Fantastische lessen hoe je het ambitieniveau van je team een stuk hoger moet zetten en kan krijgen."

Lees ook: De kijk-, lees- en luistertip van Christina Calje (Autheos)

Wat is Mohi?

Mohi is een gratis Nederlands platform waar je met vrienden en familie je favoriete content aanbevelingen kunt uitwisselen: boeken, films, series, podcast, artikelen en meer. Ook kun je er de tips vinden van verschillende curatoren: journalisten, CEO's, schrijvers, artiesten, wetenschappers, en meer). Op deze manier kun je in de app de beste tips verzamelen zodat je altijd een goede podcast of nieuwe filmtip klaar hebt staan en tevens je eigen digitale archief opbouwt.

'Anders dan een onpersoonlijk en vaak sub-optimaal functionerend algoritme, vertrouwt Mohi op de curatie door mensen. Wij geloven in de positieve kracht van het uitwisselen van mooie content en zijn ervan overtuigd dat dit relaties tussen personen verder kan versterken,' is de overtuiging van Wibe van de Vijver, ceo/founder van Mohi. En die overtuiging delen we.

Kijken, lezen en luisteren is een wekelijkse serie van Mohi en De Ondernemer (DPG Media).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws