Nieuws Radio

Mede-oprichter Holie: Valentijn van Santvoort co-host De Ondernemer Live

Inmiddels kan niemand er nog omheen: de zeer duurzame en gezonde ontbijtproducten van Holie. Hoe is het jonge bedrijf in krap vijf jaar tijd zo'n succes geworden? Mede-oprichter Valentijn van Santvoort vertelt het dinsdag 22 november in De Ondernemer Live. Dat en nog veel meer, want de ondernemer is onze co-host. Maar dat is lang niet alles, het is ook nu weer een bomvolle show met topgasten.

Van onze redactie 21 november 2022

Valentijn van Santvoort Holie

Valentijn van Santvoort van Holie is morgen de co-host van De Ondernemer Live. Foto: Holie

De afgelopen tien jaar bouwde Valentijn van Santvoort als strateeg merken bij onder meer HAVAS, Media.Monks en VICE. Merken die daadwerkelijk een vernieuwende positie durven innemen, daar kreeg hij sinds dag één de meeste energie van. Toch bleek dit niet altijd even makkelijk, omdat veel bedrijven vastzitten in een aandeelhoudergedreven systeem waarbinnen dingen anders doen niet de norm is, aldus Van Santvoort. ,,De ultieme droom was dan ook om een eigen 'challenger brand' in de markt te zetten wat de gevestigde orde laat zien dat het anders kan. Het doel? Een positieve impact te maken op het leven van mensen.'' Zo begon Van Santvoort zijn avontuur met ontbijtmerk Holie. Een avontuur waarover de ondernemer dinsdag 22 november tussen 11.00 en 13.00 uur alles gaat vertellen in De Ondernemer Live.

Met een granola- en mueslilijn bij alle grote supermarkten is Holie het snelstgroeiende ontbijtmerk van Nederland. Alle producten hebben nul procent toegevoegde suiker, hebben de nutri-score A en zijn vegan. Sinds 2020 is de onderneming een officiële B Corporation. Waarmee Holie net als Tony Chocolonely, Patagonia en Dopper voldoet aan de hoogste standaarden van sociale, maatschappelijke en ecologische impact. Maar wat nu? Hoe wil Holie verder groeien, ook in het buitenland wellicht? En wat drijft Van Santvoort als ondernemer? Presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling willen het allemaal weten.

Gast Ilze Cools is een van de weinige topvrouwen in de techwereld. Foto: AND Digital

Steeds meer vrouwen in de top van de techwereld? Als het aan Ilze Cools ligt, wel!

AND Digital, een van oorsprong Brits bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van software én teams, heeft Ilze Cools aangetrokken tot Club Executive van de nieuwe vestiging in Rotterdam. Opvallend is dat met Christine Kingsley als People Lead en Marieke Verroen als Service Delivery Lead het gehele managementteam van de Rotterdamse Club uit vrouwen bestaat, iets wat helaas nog niet veel voorkomt binnen techbedrijven. Is dit een trend? En hoe belangrijk is het dat er meer vrouwen in de top van techbedrijven actief zijn? We gaan het Ilze Cools vragen, want ook zij is te gast in De Ondernemer Live.

Hoe HR-platform Buddee groeit en verder wil groeien en wat hoogleraar Tom Mom adviseert

Volgens oprichter Rob Toonen van Buddee zijn mkb-bedrijven veel tijd en geld kwijt aan het regelen van HR-zaken zoals salarisadministratie en arbeidsvoorwaarden. De startup wil dat probleem oplossen met een online platform. Mooi nieuws: het bedrijf heeft 1 miljoen euro aan financiering opgehaald bij een netwerk van strategische angel investors. Maar hoe wil de ondernemer verder groeien? Plus: wat is het advies van Tom Mom, hoogleraar Strategische Groei en Implementatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en co-auteur van de bestseller Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen? Hijweet als geen ander wat een ambitieuze ondernemer met groeiambitie te wachten staat. Als docent verbonden aan Het Groeicollege helpt hij ondernemers om te anticiperen op deze ontwikkelingen en begeleidt hij hen in het opstellen van een persoonlijk groeiplan.

'HR-platform Buddee heeft 1 miljoen euro aan financiering opgehaald bij een netwerk van strategische angel investors. Maar hoe wil de ondernemer verder groeien?'

Glenn van der Burg over 'Podcasten voor communicatieprofessionals'

Het is een bomvolle show. Schrijver, spreker en presentator van het New Business Radio-programma People Power Glenn van der Burg komt vertellen over zijn nieuwste boek Podcasten voor communicatieprofessionals. Waarom moet jij als ondernemer dit boek lezen en welke andere adviezen wil Van der Burg met ons delen?

Verder Hans van Barel van HP met insights op het gebied van uitdagingen voor het mkb en hoe HP hierop inspeelt met (print)oplossingen. Verwacht antwoorden op vragen als hoe duurzaam printers tegenwoordig zijn en welke exemplaren het meest geschikt voor thuiswerkers.

Auto's van het Nederlandse merk Burton Car Car Company.

Burton in De Ondernemer Onderweg, Job van den Berg en Nico Dijkshoorn

In De Ondernemer Onderweg is Iwan Göbel van Burton Car Company te gast. Het bedrijf, opgericht in 1993 door de broers Dimitri en Iwan Göbel, is overgenomen door 2CV Mehari Club Cassis, waarmee het Nederlandse automerk in Franse handen komt. Beide broers blijven betrokken bij het merk uit Zutphen, als aandeelhouders maar ook in toekomstige creatieve en technische projecten.

Ook deze week is Job van den Berg van Blue Field Agency weer te gast. Hij maakt in zijn radiocolumn Data Dinsdag in 'normaal Nederlands' duidelijk hoe als ondernemers met digitalisering en data om te gaan. En wat zou de radioshow zijn zonder Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn?

De Ondernemer Live is te beluisteren via New Business Radio en te zien via de homepage van De Ondernemer en YouTube, van 11.00 tot 13.00 uur. Eerdere uitzendingen kun je onder meer terugkijken via deze link.

Lees ook: Holie verovert schap met gezonde ontbijtgranen: hoe blijft het merk een hit in de supermarkt?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws