Julian Jagtenberg

Julian Jagtenberg is founder en ceo van Somnox

Julian Jagtenberg is founder en ceo van Somnox, een zachte knuffelbare robot die slapeloze mensen in slaap helpt zonder de urgentie van medicatie.

Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je een bevestigingslink kunnen mailen.
Julian jagtenberg slaaprobot somnox auping

Corona of geen corona voor Somnox-oprichter Julian Jagtenberg was 2021 een topjaar. Met een vlekkeloze pitch bij Dragons' Den wist hij alle Dragons te overtuigen, uiteindelijk sloot hij een deal met Michel Perridon en Pieter Schoen voor een investering van 2 miljoen euro, tegen een valuatie van 10 miljoen euro. Die avond hadden de servers van de Somnox-site het zwaar om de bezoekersaantallen bij te houden, de voorraad ging er volledig doorheen en de dag erna wist Jagtenberg wat het betekent om BN'er te zijn.

En dat alles met een product dat uit misschien wel de meest zorgzame redenen is ontstaan. De moeder van de 25-jarige Julian Jagtenberg, mede-oprichter van Somnox, sliep slecht. En dus zette haar zoon alles op alles om haar weer aan het slapen te krijgen. De oplossing werd een boonvormige, met zacht materiaal beklede slaaprobot. Het idee? Wanneer iemand in slaap valt, doorloopt het lichaam een aantal fasen en in elk daarvan vervult de robot een andere functie. Zo 'ademt' de robot rustig, waardoor je dat overneemt en snel in slaap valt. De VS ligt aan zijn voeten(end).