Tom van der Lubbe

Mede-oprichter hypotheekadviseur Viisi

Tom van der Lubbe is mede-oprichter van Viisi, een hypotheekadviseur die de financiële markt aanvalt met decentrale besluitvorming en ethische verantwoordelijkheid. Onder de stemknop en foto vind je een uitgebreider profiel.

Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je een bevestigingslink kunnen mailen.
Viisi tom van der lubbe hypotheken

Beste werkgever van het jaar zijn is knap, beste werkgever van Europa zijn is knapper, beste werkgever van Nederland zijn voor het derde jaar op rij is misschien wel het knapst. Hypotheekadviesketen Viisi is dan ook niet zomaar een bedrijf, en Tom van der Lubbe is niet zomaar een ceo. Om daarmee te beginnen: dat is hij dus ook niet echt. Viisi werkt volgens het zelforganisatie-model Holacracy, dat (zeer) sterk draait om eigen leiderschap van personeel en gedeelde verantwoordelijkheid.

Dat deze manier van leidinggeven ook het bedrijf geen windeieren legt is een gegeven, hoewel niet heel duidelijk is met hoeveel procent de hypotheekadviseurs groeien per jaar. Wel is zeker dat het snel gaat: daarom staat het bedrijf ook in de top 250 lijst van snelste groeiers van de Erasmus Universiteit en nlgroeit. De mannen en vrouwen van Viisi zelf blijven ondertussen vooral rapporteren over het belang van investeren in je personeel en roepen minder over hun financiële groei.

Of in de woorden van Van der Lubbe zelf: ,,Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. De rest is gezond mensenverstand". Die instelling is niet alleen voor de eigen werknemers een aanwinst. Ook klanten spreekt 'm aan. Viisi heeft de hoogste klantentevredenheid van de hele branche; een 4.9 op een schaal van vijf.