Nieuws Niet te kisten
Toxink Tattoo: van tatoeëren naar schoenen pimpen voor de zorg
En toen waren daar opeens de coronamaatregelen die ondernemend Nederland volledig op z'n kop zetten. Het betekende voor veel ondernemers nieuwe, dus andere en soms ook noodzakelijke keuzes. In de dagelijkse serie 'Niet te kisten' zetten we die ondernemers in de spotlights. Vandaag: Tatoeëerder Peter Meijer.
Niet te kisten is een nieuwe dagelijkse fotoserie op De Ondernemer. De afgelopen weken zijn de meest uiteenlopende ondernemers gefotografeerd door Nadja Willems, die telkens op een originele manier laten zien wie zij zijn en waar zij voor staan. De foto's zeggen alles over hun ondernemersmentaliteit: coronacrisis of niet, zij laten zich niet kisten.
,,Ik heb nu bijna 8 jaar mijn eigen tattooshop genaamd Toxink Tattoo in Bussum en ik moet zeggen dat de zaken lekker gingen”, begint Peter Meijer. ,,Ik huur zzp’ers in en inmiddels hebben we voor iedere stijl wel een specialist. Dat wil je je klanten kunnen bieden. Wat dat betreft was het echt balen dat we de winkel van het ene op het andere moment moesten sluiten wegens corona.”
Paniek toen er van omzet totaal geen sprake meer was
Dat Meijer de gevolgen van de crisis voelt, is een ding dat zeker is. De tatoeëerder zegt dan ook wel even in paniek te zijn geweest op het moment dat er werkelijk geen cent meer binnenkwam. ,,Ik heb een gezin te onderhouden, ik heb een motor, een auto en een bedrijfspand. Gelukkig heb ik geen vast personeel, maar de kosten gaan gewoon door en je gaat je op den duur wel afvragen hoe lang het allemaal nog gaat duren. ”
Lees ook: Webdesigner Heister grijpt crisis aan om... keramist te worden
,,Echt diep in de problemen ben ik gelukkig nooit gekomen. Van vaste klanten kreeg ik wel eens een aanbieding om voor ze komen werken. Als metselaar bijvoorbeeld. Te gek natuurlijk, maar omdat ik uiteindelijk ‘slechts’ 8 weken dicht ben geweest, was er geen noodzaak om het ook echt te doen.”
Ziekenhuispersoneel op de stoep bij Toxink Tattoo
Totdat er een klant naar hem toekwam die in het ziekenhuis werkt. ,,Zij vertelde dat patiënten en hun naasten het ziekenhuispersoneel vaak niet meer herkennen door de mondkapjes en die beschermende plastic maskers. Of ik hun schoeisel misschien wilde pimpen zodat mensen daaraan konden zien wie er aan hun bed stond.”
"Het is mooi om zoiets voor anderen te kunnen doen en achteraf gezien was het ook nog eens een goeie PR-stunt. We hebben hier meerdere klanten aan overgehouden"
Meijer twijfelde geen moment en ging gratis voor het ziekenhuispersoneel aan de slag. Na 6 paartjes ziekenhuisklompen (zoals Meijer het schoeisel zelf noemt) te hebben gepimpt, postte hij erover op Facebook: het was het startsein voor een stortvloed aan verzoeken. ,,Van heinde en verre kwamen ze langs. Op een gegeven moment was er een leidinggevende van de intensive care die 20 paartjes kwam brengen. Haha, prachtig!”
Klompen in zakjes aan de voordeur
,,We hadden de boodschap uitgezonden dat mensen hun klompen tot 10 uur ’s ochtends konden langs brengen waarna wij ermee aan de slag zouden gaan. Dat bleek voor sommigen te laat: kwam ik in de ochtend bij de winkel, hingen ze keurig in een zakje aan de deur. Het is mooi om zoiets voor anderen te kunnen doen en achteraf gezien was het ook nog een eens goeie PR-stunt. We hebben hier meerdere klanten aan overgehouden. Wie goed doet, goed ontmoet.”