Annemarie van Gaal

Independent Media

1962

Annemarie van Gaal

Als alleenstaande moeder moest ondernemer Annemarie van Gaal vroeger elk dubbeltje omkeren, maar ze wist het tij te keren toen ze in de jaren negentig een uitgeverij begon in Rusland. Samen met uitgever Derk Sauer vertrok ze naar Moskou en richtte daar Independent Media op, een bladenuitgeverij die uitgroeide tot een van de grootste van Rusland. Samen met Sauer gaf Van Gaal onder meer de Russische versie van Cosmopolitan, Playboy en Marie Claire uit. In 2000 kwam ze terug naar Nederland en verkocht ze haar aandelen in de uitgeverij.

Annemarie van Gaal als ondernemer

Eenmaal terug in Nederland was Van Gaal nog niet klaar met ondernemen en begon ze onder meer een onroerendgoedbedrijf en een boetiek in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. In 2004 stortte ze zich weer op een avontuur in de bladenwereld met de oprichting van AM Media, waarmee ze onder andere AM Magazine uitgaf, een blad voor succesvolle zakenvrouwen. Inmiddels is Van Gaal vooral actief als investeerder en betrokken bij verschillende ondernemingen.

Van Dubbeltje op zijn Kant tot Dragon’s Den

Als financieel expert is Van Gaal vaak in de media. In haar column voor het Financieele Dagblad reflecteerde ze op de financiële wereld, ze schreef meerdere boeken over financiën en ondernemen en was daarnaast te zien in verschillende tv-programma’s. Zo was ze onder meer jurylid in Dragon’s Den en gaf ze mensen en bedrijven die in de schulden zitten advies in Een dubbeltje op zijn kant.

Lees ook: De Ondernemerscanon: de belangrijkste ondernemers uit de Nederlandse geschiedenis