Elske Doets

Doets Reizen

Hoe reisondernemer Elske Doets het haar lukt om een invloedrijke zakenvrouw te zijn, hoe ze zich van haar concurrenten weet te onderscheiden en welke koers ze vaart in geval van crisis? ,,In het eerste jaar dat ik aan het roer stond van Doets Reizen kreeg ik 11 september voor mijn kiezen. Een heftige tijd. Toch heb ik toentertijd wel winst gemaakt en liepen de bedrijfsprocessen gewoon goed door. Dat was wel een bijzonder moment, een fijne bevestiging voor mezelf. Dat ik het kon. Dat we het zouden redden."

Elske doets startup

1972

Elske Doets

Dat Elske Doets ondernemer moest worden, wist ze al op jonge leeftijd. Geïnspireerd door het reisbedrijf van haar vader Jan Doets schreef ze als kind al reisbrochures in fonetisch schrift. Nog tijdens haar studie Nederlands recht nam ze Doets Reizen van haar vader over, het reisbureau dat gespecialiseerd is in reizen naar de VS, Canada en IJsland. Niet lang daarna vonden de aanslagen van 11 september plaatst en kwam Doets voor een grote uitdaging te staan.

Young Lady Business Academy

Het lukte Doets het bedrijf door die lastige periode heen te slepen, net zoals ze dat enkele jaren later tijdens de bankencrisis deed. Het bedrijf groeide en breidde het aanbod van internationale vier sterren-reizen uit. In 2017 werd Elske Doets verkozen tot Zakenvrouw van het Jaar, wat haar inspireerde tot de oprichting van de Young Lady Business Academy, een opleiding voor vrouwen die de top willen bereiken. Doets schreef twee boeken waarin het ondernemen aan bod komt: Het lef om gelukkig te zijn (2018) en Bloei (2020).