Nieuws Personeel

'Adverteren, daar geloof ik niet in'

Mariska den Hartog | Foto: Lex de Meester 16 december 2015

Doorzettercolorglozeeland1065

Van de beginnende ondernemers overleeft 72 procent de eerste drie jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze stugge doorzetters?

'Vooral de eerste anderhalf jaar had ik momenten dat ik wilde stoppen,'' bekent Ronald Middelhoek van Color Glo Zeeland uit Burgh-Haamstede. Hij heeft er hard aan gewerkt om Color Glo - een franchiseketen die interieurschade herstelt - in Zeeland succesvol te maken.

Emigreren"Een paar jaar geleden zou ik met mijn gezin emigreren naar Spanje. Maar toen kwam de crisis, dus dat avontuur ging niet door. Ik bezocht een franchisebeurs waar ik Color Glo zag staan. De diversiteit van het werk en het feit dat je vanuit huis op pad gaat naar je klanten, spraken me aan."Heel veel netwerken"Een pand heb je niet nodig. Dat heeft als voordeel dat je dus niet gebonden bent aan openingstijden. Ik heb heel bewust gekozen om als ZZP'er aan de slag te gaan. Toen ik begon, hadden we nog steeds wel last van die crisis. Ik heb nooit geadverteerd, daar geloof ik niet in. Ik heb ingezet op netwerken. Heel veel netwerken. En dat heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen. Vorig jaar mei kwam het omslagpunt, ik heb het superdruk. We hebben nu een aantal grote bungalowparken als klant en doen veel werk via verzekeraars."FranchiseformuleRonald heeft zijn draai dus gevonden. Enige beperking voelt hij soms wel: "Als ondernemer zie ik veel kansen, dan is het af en toe lastig binnen de kaders van de franchiseformule te blijven werken."