Nieuws Personeel

Apollo Vredestein naast bandenfabriek ook banenfabriek

Tien jaar en 500 diploma’s. Deze mijlpaal vieren Apollo Vredestein en het ROC van Twente donderdag in De Grolsch Veste, bij de uitreiking van 66 BBL-diploma’s voor machine-operators. De Enschedese bandenfabriek is daarmee ook een ware banenfabriek geworden, met name voor Twentenaren en Achterhoekers die als twintigplusser een nieuw carrièrepad inslaan. „We hebben hier zelfs vijftigplussers opgeleid”, zegt opleidingscoördinator George Sanders.

Van onze redactie 19 november 2015

Vredesteinannina

Ze hebben levenservaring, inzicht en een meer dan gemiddeld goede arbeidsmoraal. Apollo Vredestein en het ROC van Twente koesteren hun BBL-ers, werknemers die twee keer per week voorafgaand aan of direct na hun dienst 2,5 uur les volgen. In eigen leslokalen met praktijkruimte op het fabrieksterrein, gemiddeld 2,5 jaar lang. Aan het slot van deze beroepsopleiding krijgen de werknemers een erkend diploma operator op mbo-2 niveau.

Rijbewijs „Met dat diploma ben je allround opgeleid voor de procestechniek. Je kunt hiermee ook werk zoeken bij bedrijven als Grolsch of Elementis Chemie”, zegt Dirk Zuidema van het ROC van Twente. „Vergelijk het met een rijbewijs, de echte ervaring moet je in de praktijk van het bedrijf opdoen”, zegt opleidingscoördinator George Sanders van Apollo Vredestein.

Carrière Vredestein maakte voorheen gebruik van specialistische opleidingscentra. Met de komst van het ROC van Twente kregen met name zij-instromers kans een erkend diploma in de techniek te bemachtigen en daarmee hun carrièrekansen te vergroten. De meeste BBL-ers beginnen bij Vredestein via een uitzendbureau en stromen via een tijdelijk contract door naar een vaste aanstelling.

500 banen Met deze opzet hebben de fabriek en de school in tien jaar 500 nieuwe banen in de techniek op mbo-niveau geschapen. In een stad met een hoge werkloosheid, waarin de afgelopen tien jaar veel banen zijn verdwenen.

Foto: Student Riza Selni (Annina Romita)