Nieuws Arbeidsmarkt

Vooral jonge werknemers weg: 'Grote ontslagnamegolf al aan de gang'

Miljoenen Amerikanen namen de afgelopen maanden ontslag, op zoek naar nieuw werk of zelfs een compleet andere carrière. De Amerikaanse media zijn zó onder de indruk van deze ontslagnamegolf dat die zelfs een eigen naam heeft gekregen: The Great Resignation. Ook in Nederland is dat al de realiteit, zegt Hans Boer, directeur van Van Ede en Partners.

Van onze redactie 26 januari 2022

Ontslag vrouw werknemer doos

Veel jongeren houden wel van het principe work hard, play hard , maar dan moet er wel voldoende tijd zijn om te 'spelen'. Foto: Shutterstock

,,In onze praktijk vangen we al zeker vijf jaar zulke signalen op, en ik denk zeker te weten dat deze ontslaggolf ook in Nederland allang bezig is,” aldus Boer, directeur van het bedrijf actief op het gebied van loopbaancoaching en outplacement. Niet alleen is het aantal cliënten in zijn praktijk drastisch gestegen, maar ze vragen ook op een ander moment in hun carrière om advies. ,,Voorheen kwamen cliënten vooral na hun ontslag, nu komen er juist veel dertigers die nog in vaste dienst zijn. Zij zeggen heel eerlijk: 'Ik wil dit werk niet langer doen'.”

Er zijn grofweg drie redenen waarom vooral jonge werknemers uitgerekend nu actie ondernemen, meent Boer. ,,We merken dat de eisen van de werkgever simpelweg te hoog zijn. Veel jongeren houden wel van het principe work hard, play hard , maar dan moet er wel voldoende tijd zijn om te 'spelen'.” Een 'bizar hoog' percentage dertigers kampt met burn-out-klachten. Volgens de Burn Out Poli en onderzoek van TNO is dat één op de zes professionals, het meest in de zorg en ICT, het minst in de agrarische sector.

''De meest gehoorde klacht van deze ontevreden werknemers? Zij willen van betekenis zijn, geen inwisselbare robots''

Hans Boer, directeur Van Ede en Partners

Op zoek naar zinvol werk

Boer: ,,Daarnaast worden veel functies steeds minder interessant. Processen, regels en richtlijnen worden steeds belangrijker, ten koste van de inhoud. Dat merk je van de zorg tot het bedrijfsleven. Zo stond er laatst een salesmanager aan mijn bureau die op pad werd gestuurd met voorgedrukte en juridisch dichtgetimmerde contracten. Hij hoefde de klant alleen nog een krabbel te laten zetten. Zoiets breekt je op.”

Tot slot is er momenteel een groot tekort aan gekwalificeerd personeel. ,,Mensen kunnen het zich permitteren om op zoek te gaan naar ander werk, want je vindt in de meeste gevallen wel wat anders. De meest gehoorde klacht van deze ontevreden werknemers? Zij willen van betekenis zijn, geen inwisselbare robots. Dat kunnen werkgevers maar beter in hun oren knopen.”

Lees ook: Interim-CEO Petra van der Linden: geef gevoel een belangrijkere rol in management

Vanaf vandaag altijd op de hoogte met het laatste nieuws voor ondernemers. Rond lunchtijd in je mailbox!

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws