Nieuws Arbeidsvoorwaarden

Dit zijn de beste studentondernemers van Nederland

Welke Student Company is dit jaar de beste van Nederland? Deze vraag stond centraal tijdens de landelijke finale met tien bedrijven van mbo- en hbo-studenten die kans maakten op de titel. GIGG van ROC Rijn IJssel won in de categorie mbo en STRAPD van Fontys bij de hbo. Student Company van het Jaar is een landelijke prijs die jaarlijks door stichting Jong Ondernemen wordt uitgereikt. De Ondernemer support de verkiezing als partner.

De Ondernemer | Foto's: Jostijn Ligtvoet 3 juni 2019

Winnaars Student Companyvanhet Jaar
https://www.youtube.com/watch?v=bVoozUvmxHQ&feature=youtu.be

Zo’n 5.000 studentondernemers uit het mbo en hbo deden het afgelopen schooljaar mee aan het ondernemersprogramma Student Company van stichting Jong Ondernemen. De studenten richten tijdens dit programma in teamverband een eigen bedrijf op en runnen dit een schooljaar lang.

De competitie Student Company van het Jaar 2019 is onderdeel van dit programma. Dit jaar schreven zich meer dan zestig teams in voor de competitie. Na een aantal voorrondes werden er tien companies, 5 in de categorie mbo en 5 in de categorie hbo, geselecteerd die mee mochten doen aan de finale in het Beatrix Theater Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens de finale werden de teams beoordeeld op de presentatie van hun stand, het stand-van-zaken-rapport, een jury-interview en de pitch. De finale werd gepresenteerd door Donatello Piras.

In de categorie mbo ging GIGG van ROC Rijn IJssel uit Arnhem er met de winst vandoor. Het bedrijf verkoopt 100% ecologisch verantwoorde geschenkartikelen die verpakt worden in groeipapier. "GIGG gaat voor groen en heeft een geweldig rendement van 360% gerealiseerd. Een terechte winnaar!", aldus juryvoorzitter Irette van Lier van ManpowerGroup. GIGG vertegenwoordigt 3 tot en met 5 juli Nederland in de Europese finale in Lille.

In de categorie hbo won STRAPD van Fontys uit Eindhoven. Het bedrijf maakt onderscheidende sokken met een speciale rand die zichtbaar is bij het dragen van sneakers. Het team speelt in op de trend flanking, waarbij broeken worden opgerold bij het dragen van sneakers. Ze hebben een patent op hun product.

"Alles klopt! Jullie hebben overal aan gedacht: van mvo (maatschappelijk verantwoord ondernemen) tot aan marketing. Het eindresultaat is prachtig, goed gedaan", aldus juryvoorzitter Frank van Vliet van Wolters Kluwer. STRAPD neemt namens Nederland deel aan de Europese finale van 24 tot en met 26 juni in Oslo.

'Iedereen Beweegt' van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werd verkozen tot Publiekslieveling. In aanloop naar de finale kon er gestemd worden op een favoriete Student Company, in totaal is dat ruim 5200 keer gebeurd. Het team wint een interview met De Ondernemer dat op deze website wordt geplaatst én in de gehele dagbladoplage van het AD en Het Parool.

Vertegenwoordigers van alle genomineerde studentenondernemers zijn bovendien binnenkort te gast in de wekelijkse radioshow van De Ondernemer op New Business Radio.

Uitslag

Mbo:
1. GIGG van ROC Rijn IJssel
2. The Choppers van Hoornbeeck College Amersfoort
3. Charity Cup van Zadkine Rotterdam
Hbo:
1. STRAPD van Fontys Eindhoven
2. Cyclean van Inholland Alkmaar
3. Iedereen Beweegt van Hogeschool van Arnhem & Nijmegen
Publiekslieveling: 'Iedereen Beweegt'.