Aangeboden door MBST

Branded Content Personeel

Met MBST is een snelle terugkeer op de werkvloer binnen handbereik

Gezonde en gelukkige medewerkers zijn de succesfactor van jouw organisatie. Daarom zet jij in op duurzame inzetbaarheid. Kampt een medewerker met een orthopedische aandoening? Dan weet MBST daar raad mee. „MBST levert via een pijnvrije aanpak een grote bijdrage aan de kwaliteit van leven.”

Crissy Mulder 1 juli 2022

Met MBST is een snelle terugkeer op de werkvloer binnen handbereik

Fotograaf: Loraine Bodewes

Sinds 2020 is MBST, als de Nederlandse partner en licentiehouder van het Duitse moederbedrijf - dat MBST al meer dan 20 jaar op de Duitse en Engelse markt brengt - verantwoordelijk voor de uitrol van het MBST-Systeem op de Nederlandse en Belgische markt. MBST is dé pijnloze behandeling met therapeutische en dus genezende werking op specifieke degeneratieve aandoeningen. Denk aan artrose, osteoporose (bontontkalking), sportblessures en wervelgerelateerde rugklachten. Tijs Schenk, verantwoordelijk voor business development: „De MBST-behandeling verbetert de kraakbeenlaag, verhoogt de botdichtheid en herstelt het spierweefsel, waardoor het degeneratieproces, of de aftakeling, on hold staat. Het resultaat? De patiënt kan weer pijnvrij, of pijnverminderd, leven én dus ook weer energiek aan het werk.”

Een nieuwe heup? Nee, liever MBST

Anthony Bal, medewerker van Vencomatic Group in Eersel, onderging MBST. „In 1989 had ik een vrij zwaar verkeersongeluk. Dat is redelijk goed afgelopen, alleen die heupen, die werden de laatste jaren toch echt een probleem. Dit jaar had ik er zoveel last van, dat ik niet meer kon slapen. In het ziekenhuis kreeg ik de ‘enige oplossing’ voorgeschoteld: een stel nieuwe heupen. Dat vond ik op mijn 58ste nogal vroeg. Daarom adviseerde mijn werkgever mij MBST te overwegen.”

„Ik kan weer slapen, wandelen, fietsen en met mijn kleinkinderen spelen. Daardoor ga ik niet alleen fitter, maar ook weer gelukkiger naar mijn werk”

In januari startte Bal met MBST. „Zeven dagen achtereen, op zondag na, kroop ik telkens een uurtje op de behandelbank.” Pijnlijk? „Allesbehalve. Je voelt er niets van. Na zes weken werd de pijn in mijn heupen minder en minder. Inmiddels is het juni en ben ik pijnvrij. Ik kan weer slapen, wandelen, fietsen en met mijn kleinkinderen spelen. Daardoor ga ik niet alleen fitter, maar ook gelukkiger naar mijn werk.”

De behandeling: pijnvrij en doelgericht

MBST is volgens Schenk een doorontwikkeling van MRI, een medische beeldvormingstechniek zonder schadelijke straling. „Tijdens een MRI-scan ontdekte onderzoekers dat soepelere gewrichten een bijwerking zijn. Zij ontwikkelden de techniek door en vormden dat om tot behandelbanken. In Duitsland wordt MBST al 22 jaar toegepast, bij ruim vierhonderd orthopedische klinieken. Niet voor niets, want 85 procent heeft baat bij de behandeling. Daarom brengt MBST deze methode nu naar Nederland, waar we ons richten op ondernemers die hun thuiszittend en geblesseerd personeel weer terug aan het werk willen helpen.”

„Bied je de MBST-behandeling aan je medewerkers aan? Dan toon je niet alleen goed werkgeverschap, maar geniet je ook van duurzame inzetbaarheid, met meer inkomsten als gevolg.”

Bied je de MBST-behandeling aan je medewerkers aan? Dan toon je volgens Schenk niet alleen goed werkgeverschap, maar geniet je ook van duurzame inzetbaarheid, minder (langdurig) ziekteverzuim en minder verzuim- of re-integratie-begeleiding „Je werknemers kunnen hun werk zo lang mogelijk pijnvrij of pijnverlicht doen en de behandeling wordt, afhankelijk van je arbeidsongeschiktheids- en verzuimverzekering, vaak vergoed.” Op dit moment praat Schenk nog met politiek Den Haag over de vergoeding van MBST door de zorgverzekering. „Het is een kwestie van tijd, want deze methode heeft zich allang bewezen.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws