Nieuws Personeel

Cofely schrapt banen

Van onze redactie 30 december 2015

Ontslagen cofely groningen drenthe

Bij installatiebedrijf Cofely, met onder andere vestigingen in Roden, Emmen, Groningen, Farmsum en Nieuwe Pekela, verdwijnen in het totaal 120 banen, waarvan 65 gedwongen ontslagen, meldt RTV Drenthe woensdag.

Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel mensen in de noordelijke provincies hierdoor geraakt zullen worden, maar volgens vakbond FNV is het voornemen dat bij alle zeven vestigingen van Cofely in Nederland mensen verdwijnen.

OorzaakDe reden voor het verkleinen van het personeelsbestand komt doordat het installatiebedrijf onder meer veel klussen uitvoert voor de NAM. Door de afnamen van de gaswinning is er minder personeel nodig, laat de directie van het bedrijf weten.

FNVVakbond FNV heeft het nieuws van het schrappen van de banen bij installatiebedrijf Cofely dinsdagavond naar buiten gebracht. De vakbond laat eerst een nut- en noodzaakonderzoek doen, om te achterhalen of het ontslaan van personeel echt nodig is. In januari gaat FNV hierover in gesprek met het personeel. Op dit moment zijn er ongeveer 800 mensen in dienst bij Cofely.