Nieuws Personeel

Duitse werkgevers zoeken zorgstagiaires over de grens

Van onze redactie 11 november 2015

Roc lenneke lingmont

ENSCHEDE - Het tekort aan arbeidskrachten in de ouderen- en thuiszorg in Duitsland is zo groot, dat werkgevers nu ook stagiaires in Twente en de Achterhoek werven. Ze krijgen een stageplek ‘met perspectief op arbeidscontract’.

Met het ROC van Twente is afgesproken dat tientallen leerlingen volgend voorjaar stage lopen in verpleeghuizen en de ambulante zorg in onder meer Bentheim, Nordhorn en Rheine. De instellingen voor ouderenzorg Bürgerhilfe, Hansa en Diakonischer Dienst hebben samen meer dan twintig verzorgings- en verpleeghuizen en honderden cliënten in de thuiszorg in een gebied dat zich uitstrekt van Nordhorn tot net voorbij Ahaus. In Münster biedt Klara Stift stageplekken aan.

WerkgelegenheidHet ROC van Twente is blij met deze ontwikkeling. „In Nederland loopt de werkgelegenheid terug door bezuinigingen in de ouderen- en thuiszorg. Stageplekken in de maatschappelijke zorg, verzorgende-IG en verpleging zijn daarom moeilijk te vinden. In Duitsland staan ze om ons te springen’’, zegt Janny Beuzel. De jongens en meiden moeten overigens wel Duits spreken. Daar wil de school in het lespakket meer mogelijkheden voor bieden.

VacaturesDe Duitse instellingen stonden enkele weken geleden op een speeddatemarkt voor werkgevers en werkzoekenden in de school in Hengelo. Ze boden toen circa 45 vacatures voor Nederlandse werkzoekenden aan. Als andere werkgevers in de zorg zouden worden meegerekend, zou het zelfs om honderden arbeidsplaatsen gaan. Op deze markt werden ook de afspraken over de Duitse stageplekken gemaakt.

Grenzeloze arbeidsmarktHet plaatsen van stagiaires kan volgens het ROC van Twente een eerste stap zijn naar een grenzeloze arbeidsmarkt. „Aan beide zijden van de grens groeit het bewustzijn dat we jonge mensen moeten opleiden voor de Nederlandse én Duitse arbeidsmarkt. De ene periode is er hier werk, dan weer daar.”

Een obstakel is nog de wederzijdse diploma-erkenning. „Duitse werkgevers oefenen nu grote druk uit op de autoriteiten om de erkenning voor elkaar te maken. Dat is mooi. Inhoudelijk verschillen opleidingen niet veel.”

Foto: Lenneke Lingmont