Nieuws Personeel

Een geboren verkoopster

John de Graaff | Foto: Frank Jansen 14 december 2015

Veganfactorygeborenverkoopstermarthavisser1065

Martha Visser (33), kind uit een Fries ondernemersgezin, heeft sinds kort haar eerste echte bedrijf. Het onlinewarenhuis The Vegan Factory is gevestigd in Den Haag, de stad waar ze twee jaar geleden spontaan verliefd op werd.

Grote en kleine momenten bepalen iemands leven.

1. AL VROEG IN DE HANDEL

"Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn ouders, mijn zus en mijn broer hebben allemaal een eigen bedrijf. Op m'n zesde bracht ik al spullen naar de kringloopwinkel. Ik moet verkopen, ik moet interactie aangaan en verkopen. Na een fulltime baan bij een modeketen werd ik op m'n 21ste moeder en begon ik met bruidssuikers.nl, dat zich richtte op relatiegeschenken.''

2. KANSEN VOOR JONGE MOEDER

"In 2009 werd ik opnieuw moeder, maar een jaar later werd ik ziek. Om te herstellen ging ik sapvasten en anders eten. Door de kennismaking met biologisch, vegetarisch en veganistisch voedsel knapte ik letterlijk op. Aan de andere kant groeide ik mede hierdoor uit mijn relatie.''

3. NIEUWE LEVENSSTIJL

"In 2013 werd ik tijdens een bezoek aan Den Haag verliefd op de stad. In die periode ben ik gescheiden en naar de Randstad gekomen. Ik was eerst zes maanden bedrijfsleider bij Ekoplaza. Daar ontstond het plan voor The Vegan Factory. En dat onlinewarenhuis op het gebied van eco, bio en fair trade is er nu!"

Martha Visser (geboren in Harlingen) werkte na haar opleiding mbo-handel bij een luxe kledingzaak. Daarna begon ze vanuit Friesland een bedrijf in relatiegeschenken. In 2013 verhuisde Visser naar Den Haag, waar ze The Vegan Factory opzette.