Nieuws Personeel

Een vent, een tent en de beste worst

Tessa Oomens | Foto: Kees Bennema 23 november 2015

Dokterworstjeroendebont1065435

Jeroen de Bont werkte zelf twintig jaar als timmerman in de bouw. Met een grote toewijding en veel plezier. Maar tijdens de crisis kwam hij op straat te staan. Een week lang zat hij thuis op de bank zich hondsberoerd te voelen. "Daarna gaf ik mezelf een schop onder mijn kont en bedacht ik Dokter Worst."

Vanuit de WW kwam Jeroen in aanmerking voor een startersregeling. Zes maanden kreeg hij de tijd om zijn onderneming van de grond te tillen, met behoud van 70 procent van zijn uitkering. Wat hij met zijn hotdogs zou verdienen in dat eerste halfjaar, mocht hij bovendien houden. "Dat durfde ik wel aan. Ook omdat ik mijn bedrijf verder vrij simpel ging houden: een vergunning, een kar, een tent en de beste gekookte en gerookte worsten van de slager. Meer had ik niet nodig. En ik verzamelde de juiste mensen om me heen voor hulp en advies. Daarmee zou elke starter moeten beginnen, denk ik.’’

Sindsdien loopt hij vier keer per week naar zijn standplaats aan de Oude Vest in Breda, zijn kraam aan de hand, Jeroen alias Dokter Worst.

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: westbrabant@deondernemer.nl.