Nieuws Personeel

Geen kerstpakket, maar een kerstmarkt met waardebonnen in Twente

De bedrijfskerstmarkt is het succesnummer voor winkelier en medewerker.

Martin Ruesink | Foto: Annina Romita 20 december 2016

Kerstmarkt1

Vaarwel kerstpakket vol exotische delicatessen die in de groenbak of bij de buurvrouw belanden. Twentse werkgevers hebben de bedrijfskerstmarkt ontdekt, waar het personeel gewapend met bonnenboekjes zelf een keus uit luxe artikelen of diensten mag maken, die worden aangeboden door een select groepje winkeliers.

Ondernemers verdienen in deze tijd goud geld als ze met een kraampje toegelaten worden op kerstmarkten van grote organisaties. Duizenden medewerkers wisselen er hun cadeaubon in voor boeken, sieraden of lederwaren.

Grote werkgevers

Tientallen grote werkgevers (300 personeelsleden of meer) zijn al overgeschakeld van kerstpakket naar een eigen kerstmarkt. Veel gezelliger en minder kans op teleurstellingen. Naar schatting zetten Twentse winkeliers hier in enkele dagen tijd een half miljoen euro om. En voor wie graag iets voor een ander wil doen, een goed doel zit er meestal ook wel bij.

MST

Gisteren, vandaag en morgen is het de beurt aan 4.700 medewerkers en vrijwilligers van ziekenhuis MST om in 8 kraampjes voor 25 euro een keuze te maken uit parfum, boeken, sieraden, saunabezoek, sterke drank, restaurantbezoek, zuivelproducten of lederwaren. Het gaat om 117.500 euro. En misschien nog wel meer. Want: niet genoeg bonnen voor twee cadeautjes? Bijbetalen mag. Twee goede doelen voor projecten in Afrika en Nepal dingen mee naar de gunst van de bezoekers. Waardebonnen die eind deze maand niet zijn verzilverd, gaan sowieso naar hen.