Nieuws Personeel

Huisregels Zwolse horeca moeten overlast motorclubs tegen gaan

Zwolse horecaondernemers moeten duidelijkere huisregels voeren en die ook naleven om overlast van motorclubs tegen te gaan. Daartoe roepen Gemeente Zwolle, Koninklijke Horeca Nederland en de politie de horecaondernemers op in een vanavond zaak-aan-zaak verspreide brief.

Van onze redactie 10 december 2015

Motor Stock

De brief komt naar aanleiding van overlast die horeca-eigenaren en -publiek ervoeren afgelopen week nadat een motorclub, de Trailer Trash Travellers, zich uit protest massaal in de Zwolse horeca ophielden. De motorclub wordt geacht medio januari hun clubhuis op de Marslanden te verlaten en is daar verbolgen over.Gezamenlijk optredenGemeente, politie en vertegenwoordigers van de Zwolse horeca hebben daarom gisteren overleg gehad hoe dergelijke overlast kan worden voorkomen. "De uitkomst daarvan is dat gezamenlijk optreden hiertegen noodzakelijk is", schrijft burgemeester Henk Jan Meijer namens het college in een brief aan de ondernemers. "De ervaring leert dat het breed en strikt naleven van huisregels werkt. Op basis van de huisregels kunnen Outlaw Motorcycle Gangs vanwege hun specifieke groeps- en clubkleding geweigerd worden."

Intimederende bezoekersHorecaondernemers worden opgeroepen de huisregels duidelijk zichtbaar te maken en bezoekers daarop te wijzen. "Het is ook nodig dat zoveel mogelijk ondernemers -liefst allemaal- inzetten op naleving van deze huisregels. Zo voorkomen we dat etablissementen zonder huisregels alsnog te maken krijgen met intimiderende bezoekers." Wie geen duidelijk zichtbare huisregels heeft, kan een sticker met regels op basis waarvan motorbendeleden geweigerd kunnen worden, ophalen bij de voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland in Zwolle, Theo Runhaar.

Foto: Stock