Nieuws Leiderschap

Deze Marktplaats-zoekterm stoot 'gratis' van de troon

Historisch hoge temperaturen betekenen ook historische getallen voor de verkoopwebsite Marktplaats. Voor het eerst in lange tijd is namelijk niet ‘gratis’, maar ‘airco’ de meest gebruikte zoekterm.

Ezra Hakze 24 juli 2018

Hittegolf marktplaats AIRCO

In een dag werd de zoekterm 68.312 keer gebruikt, terwijl ‘gratis’ 50.000 keer voorkwam. En dat terwijl het woord ‘gratis’ zelden van de troon gestoten wordt. Volgens een woordvoerder van Marktplaats is alleen de zoekterm ‘schaatsen’ tijdens strenge winters weleens populairder. Een andere uitzondering vormde de lowbudget-trouwjurk van de Zeeman, waarnaar in 2016 circa 55.000 keer gezocht werd.

Top tien zoektermen

Het hittegolf-thema is ook duidelijk terug te herkennen in de tien meest gebruikte zoektermen. Woorden als camper, caravan, zwembad, tuinset en elektrische fiets voeren de boventoon. Natuurlijk zijn deze zoektermen elke zomer populair, maar dit jaar is een opvallende uitschieter.

Lees ook: Zo steekt de reusachtige business van Marktplaats in elkaar

Ook andere webshops en aircoverkopers kunnen dit jaar goed boeren. Vorige week schreef het AD al dat de verkoop van airco's bij Bol.com dit jaar met 826,7 procent steeg. Daarom zal één zoekcombinatie deze zomer waarschijnlijk weinig hits opleveren. Dat is natuurlijk ‘gratis airco’.