Video Leiderschap

Kim Kötter: 'Ik ben ondernemer pur sang, het zit in mijn bloed'

Deze zomer was Kim Kötter co-host van De Ondernemer Live XL. Na de marathonuitzending hadden we nog een aantal extra vragen. Want wat drijft haar als ondernemer, wat gaat er mis, wat juist goed en wat is de gouden ondernemerstip van Kötter? ,,Ik ben met ondernemen opgegroeid. Mijn ouders hebben altijd meubelzaken gehad en mijn hele familie heeft eigen bedrijven.''

Van onze redactie 16 augustus 2022

Kim Kötter studio Ondernemer XL vk liggend

Kim Kötter in de studio van De Ondernemer Live XL met op rechts presentator Remy Gieling. Foto: Ruud Voest

Kim Kötter is een alleskunner. Ze is een succesvol ondernemer, tv-personality, influencer. Op Instagram, Instagram TV en YouTube wordt hard door de voormalig Miss Universe Nederland aan de weg getimmerd met haar eigen kanalen. Zo maakt ze onder andere de vlog Lekker Veel Hooi Op De Vork, die wekelijks te volgen is op Kek Mama TV. O ja, de moeder van drie is ook nog eens mede-eigenaar van de online webshop Poespas.nl. Het is daarom tijd dat de Overijsselse - getrouwd met zanger en podcastmaker Jaap Reesema - eens een aantal prangende vragen van De Ondernemer beantwoordt.

''Ik zie nog steeds dat wanneer ik ben geïnterviewd, men vaak vergeet het woordje 'ondernemer' toe te voegen. Vreemd''

Kim Kötter

Kötter vertelt in onderstaande video over het ontstaan en de ambitie achter Poespas.nl. Opvallend: de webshop begon toen Kötter hoogzwanger was. Inmiddels is het een grote onderneming met vele producten en vijftien vrouwen (!) in dienst. Ook heeft ze het over het jezelf als ondernemer zien.

,,Dat is best lastig. Vaak wordt de associatie met ondernemen bij een vrouw nog steeds als iets negatief gezien. Ik zie nog steeds dat wanneer ik ben geïnterviewd, men vaak vergeet het woordje 'ondernemer' toe te voegen. Vreemd. Ik ben ondernemer pur sang, het zit in mijn bloed. Ik ben ermee opgegroeid. Mijn ouders hebben altijd meubelzaken gehad en mijn hele familie heeft eigen bedrijven.''

Lees ook: Kim Kötter, van Miss Universe tot succesvolle zakenvrouw

Welke lessen trekt ondernemer en influencer Kim Kötter uit haar blunder(s)?

Bij het ondernemerschap hoort het maken van fouten. Dat is bij Kötter natuurlijk niet anders, ze is er open en eerlijk over in onderstaande video. Haar grootste blunder? We verklappen het nog niet. Maar het voordeel van de blunder: je kan er direct lessen uit halen als ondernemer. Zeker wanneer je het ondernemen moet combineren met een gezin en kinderen. Daarnaast: wat zijn de kantelpunten binnen het bedrijf van Kötter? En haar verdere adviezen?

Check onderstaande video vooral ook wanneer je wil weten wat de Gouden Ondernemerstip is van Kim Kötter.

Lees ook: Kim Kötter, van Miss Universe tot succesvolle zakenvrouw

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws