Nieuws Leiderschap

Talentenfabriek heeft succes met anarchistische bedrijfsvoering

Een onorthodoxe kijk op bedrijfsvoering heeft Niverplast ver gebracht. De eigenaars van het bedrijf vinden dat ze hun medewerkers vooral niet voor de voeten moeten lopen. ,,Wij zijn anarchisten - de macht moet bij het volk liggen."

Gerben Kuitert 22 oktober 2019

Niverplast Gert Jan Nieuwenhuis Richard Nieuwenhuis

Gerrit-Jan Nieuwenhuis (rechts) en zoon Richard Nieuwenhuis voor het opvallende, ronde pand in Nijverdal, dat de vorm heeft van een Afrikaanse lodge. | Foto: Cees Elzenga

Zelf gekleed in spijkerbroek en wollen vest ontvouwt Gerrit-Jan Nieuwenhuis (57) de filosofie van zijn bedrijf tegenover de verslaggever van Tubantia. Dat medewerkers 'competent moeten zijn' en 'het juiste doel voor ogen moeten hebben'. ,,Als dat het geval is, moet je ze verder niet te veel voor de voeten lopen. Laat maar gaan, dan komt het bijna altijd goed."

Nee, wie de ambitie heeft chef te worden of door te groeien naar een leidinggevende functie, hoeft niet bij Niverplast in Nijverdal te solliciteren. ,,Alleen bazen zelf vinden dat werknemers een baas moeten hebben. Wij zijn anarchisten - de macht moet bij het volk liggen. Medewerkers die goed zijn, hebben hier de meeste invloed. Die komen vanzelf bovendrijven, dat is een natuurlijk proces. Wij sturen en voorzien onze medewerkers van informatie, zo moet je het zien."

Afrikaanse lodge

Die onorthodoxe kijk op bedrijfsvoering heeft Niverplast ver gebracht. Zo'n 170 werknemers telt de fabrikant van verpakkingsmachines nu en dat worden er nog veel meer. ,,Afgelopen jaar zijn er dertig nieuwe mensen bij gekomen, komend jaar hebben we weer dertig nodig en de komende drie jaar in totaal honderd. Je hoeft trouwens niet bijzonder te zijn om hier te kunnen werken: gewoon is goed genoeg." Vader Gerrit-Jan en zoon Richard Nieuwenhuis doen hun verhaal in het bijna volledig uit natuurlijke materialen opgetrokken nieuwe pand van Niverplast. 12 miljoen euro kostte het onderkomen, dat de uitstraling heeft van een Afrikaanse lodge. Niverplast won er onlangs de Twentse Vastgoedprijs 2019 mee. Kenmerkend voor de eigenzinnigheid van de directie: vader noch zoon Nieuwenhuis beklom het podium om voor de lens van fotografen en cameralieden de prijs in ontvangst te nemen.

,,Dit pand is gebouwd door het bedrijf van mijn broer, Berend Nieuwenhuis", zegt Gerrit-Jan. ,,Hij heeft met zijn bouwbedrijf de grootste bijdrage geleverd aan dit pand. Moet ik daar dan die prijs ophalen, omdat wij toevallig opdrachtgever zijn?"

Bovendien heeft het personeel in de denkfase een flinke bijdrage geleverd, benadrukt Nieuwenhuis. ,,Een man of zestig heeft hier over meegedacht, suggesties aangedragen, schetsen gemaakt. Als dat niet was gebeurd, had het er niet zo uitgezien."

"Je moet mensen de kans geven en dan zie je vanzelf wat ze kunnen en wat niet. Ik zie ons bedrijf als een talentenfabriek, iedereen krijgt de kans zich te ontplooien"

Richard Nieuwenhuis, Niverplast

Automonteur

,,Twaalf ambachten, dertien ongelukken", zo vat Gerrit-Jan Nieuwenhuis zijn loopbaan samen voor hij in 1986 voor zichzelf begon. ,,Ik ben op de lts opgeleid tot automonteur, maar dat vak heb ik nooit gedaan. Ik heb wel heel veel andere banen gehad, de meeste maar voor een paar maanden." De opsomming gaat van vakkenvuller tot winkelbediende en van bankwerker tot lasser. ,,Bij Voortman in Rijssen was ik lasser. Ook daar waren ze blij dat ik wegging", stelt hij opgeruimd vast.

Hij begon in 1986 een handel in verpakkingsfolie en zakken. De eerste verpakkingsmachine bouwde Nieuwenhuis een paar jaar later. Voor bloembollenexporteur De Jong uit Andijk ontwikkelde hij een machine die zakken kan openen en ze daarna in kratjes plaatst, zodat ze gevuld kunnen worden. ,,Die deed het zo goed dat ook andere handelaren in bloembollen die machine wilden. Uiteindelijk heb ik er twaalf van verkocht, voor 40.000 gulden per stuk. De kopers moesten fors aanbetalen, want geld om het voor te financieren had ik niet."

In 2007 werkte er een man of 35 bij Niverplast - het is dan nog gevestigd in Rijssen - en kwam oudste zoon Richard, nu 34 jaar, in de zaak. Die is van hetzelfde slag als zijn vader, zegt hij. ,,Ook ik vind het lastig om onder een baas te werken. We hebben moeite met gezag." Richard Nieuwenhuis doorliep het IVA in Driebergen, opleiding voor de automotive-branche. Na eerst verschillende functies te hebben gehad, van servicemonteur tot medewerker binnendienst, is Nieuwenhuis jr. de laatste jaren operationeel directeur, hoewel ze dat bij Niverplast niet zo noemen.

Nee, een opleiding heeft hij daar niet in gehad. ,,Dat hoeft ook niet. De praktijk is de beste leerschool. Veel mensen hebben onvermoede talenten. Eén van onze beste programmeurs is bouwkundige en één van onze beste monteurs zat vroeger op een school voor moeilijk lerende kinderen. Je moet mensen de kans geven en dan zie je vanzelf wat ze kunnen en wat niet. Ik zie ons bedrijf als een talentenfabriek, iedereen krijgt de kans zich te ontplooien."

Foutenmarge in orde

Richard Nieuwenhuis houdt zich onder meer bezig met data-analyse: ,,We moeten de data die onze machines leveren beter ontsluiten, zodat we op afstand kunnen zien of een machine goed draait, of de foutenmarge in orde is en of er onderhoud nodig is", licht hij toe. In de praktijk gaat 90 procent van wat Niverplast bouwt naar het buitenland, voornamelijk naar producenten van voedingsmiddelen, maar ook in de sector 'olie en vetten' heeft het Nijverdalse bedrijf een sterke positie.

De ambities zijn groot. Naast de 16.000 vierkante meter beslaande nieuwbouw, in drie lagen, is er aan de overkant van de straat op bedrijventerrein 't Lochter inmiddels een uitbreiding met 3000 vierkante meter neergezet. Richard Nieuwenhuis: ,,Vanwege de verwachte groei zijn we van plan op te spitsen in verschillende business units. Bijvoorbeeld in een unit die zich helemaal richt op machines voor de olie- en vettenbranche. Daar is nieuwbouw voor nodig."

Uitbreiding

De spade voor de tweede uitbreiding moet volgend jaar de grond in. ,,De volgende uitdaging is nieuwe mensen vinden die bij ons passen. Techneuten vooral." Nieuwenhuis sr haakt in: ,,Alleen mensen met een schroefdraad die linksom draait, laten we lopen."

Financiering

Met de financiering komt het goed, verzekeren vader en zoon. Gerrit-Jan Nieuwenhuis: ,,Al doen wij niet aan budgetten en prognoses. En ook niet aan winstmaximalisatie. Het is wel grappig: in ons jaarlijkse gesprek met de bank vragen ze altijd weer wat we komend jaar denken te doen. En ik antwoord dan steevast: 10 procent minder. Dan zijn ze verrast, haha."