Nieuws Personeel

Lichtpuntje in zaak sluiting Philips Emmen

Van onze redactie 11 december 2015

Personeel deel overgeomen door nieuw bedrijf emmen philips sluiting

Voor een deel van het personeel van Philips Lighting in Emmen is er nog licht aan het einde van de tunnel. Zij behouden hun baan omdat zij mee gaan naar een nieuw bedrijf in het pand van Philips, meldt Dagblad van het Noorden vrijdagochtend.

Dat is vrijdagochtend bekendgemaakt tijdens een personeelsbijeenkomst. Philips Emmen sluit in 2016 de deuren en de 240 werknemers krijgen ontslag. Chezz Partners gaat op dezelfde locatie verder en neemt dus een deel van de werknemers over.

In december vorig jaar kondigde Philips aan de Emmer lichtdivisie te willen sluiten. Na veel ophef werd een taskforce opgesteld onder leiding van Bernard Wientjes, oud-voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. De taskforce deed onderzoek naar de overlevingskansen en mogelijke overnamekanidaten van de fabriek.

Op een persconferentie op het Emmer gemeentehuis in april bleek dat die zoektocht vijf of zes serieuze overnamekandidaten had opgeleverd. Begin november bleek dat daarvan nog slechts één over was. Om welk bedrijf het ging wilde Philips toen niet zeggen.