Nieuws Personeel

Manager: Nuijten wil er een slaatje uit slaan

John Bas 30 november 2015

Aannemerbouwen1065

Als ondernemer Jeroen Nuijten vorig jaar zijn 'reële rekeningen' had laten zien, was het nooit tot een rechtszaak tegen Wesley en Yolanthe gekomen. Zegt de Amsterdamse zaakwaarnemer van het sterrenpaar, Guido Albers, tegenover BN/De Stem. "Dan was er gewoon betaald. Maar die meneer wil zo nodig interessant doen. Wil niet met mij praten, maar stapt naar de krant. Ik laat mij echter niet chanteren."

Vlak voor de verbouwing van de vervallen villa op een rotspunt bij Cala Tarida zou beginnen, wordt de directeur van het sportmarketingbureau Players United de nieuwe manager van Wesley Sneijder. Hij blokkeert de bouwplannen aan de fraaie westkust van Ibiza en adviseert het stel geen handtekening onder een opdracht voor STB Exclusive Projects te zetten. "Op dat moment waren ze niet eens rechtmatig eigenaar van dat huis. Reuze link. Dan ga je toch niet voor 1,2 miljoen en 25 stelposten verbouwen!"

ErfeniskwestieDe Amsterdammer doelt op de erfeniskwestie van Xavier Cabau, de dan 53-jarige vader van de actrice die in 2007 een einde aan zijn leven maakte. Hij bezat op het Iberisch eiland meerdere panden en horecagelegenheden. Met de successierechten waren enkele miljoenen gemoeid. En Cabau verwekte bij leven en welzijn niet alleen Yolanthe - die tot haar vijfde op Ibiza woonde - maar ook zeven broers en zussen én vias een tweede huwelijk nog eens vijf halfbroers en -zussen.

Allemaal nogal ingewikkeld, wil Albers maar zeggen: "Daarom komen Yolanthe en Wesley bij mij. Om ze te behoeden voor mensen die ze willen uitbuiten."

Financieel en promotioneel slaatjeWant voor Albers staat vast dat Nuijten een financieel en promotioneel slaatje wilde slaan uit zijn relatie met het beroemde koppel. "Hij heeft het over 135 mille gemaakte kosten, en nog wat gederfde winst, maar die heeft hij in geen 135 jaar gemaakt. Misschien 25 mille, zeker niet meer. Hij wilde en kon mij die kosten tenminste niet laten zien. Ja: 8.000 euro vliegkosten. Dat hij zo graag met vrouw en kinderen naar Ibiza wil, moet Nuijten weten, maar niet op kosten van de Sneijders."

OnderhandelenVolgens de zaakwaarnemer, die Players United runt met ex-topvoetballer Robbie Witschge, hoefde de kwestie helemaal niet tot een rechtszaak te leiden. Als Nuijten met hém had willen onderhandelen over 'waar gemaakte kosten' had de Etten-Leurenaar gekregen waar hij recht op had, daar was al een bankgarantie voor afgegeven.

Offertes"Maar de opdracht voor die verbouwing had Nuijten never nooit gekregen", zegt Albers. "Hij wilde niet dat wij nóg twee offertes lieten maken om te kunnen vergelijken. Nuijten heeft gelijk dat ík de zaak heb tegengehouden en niet Wesley en Yolanthe. Je laat een verbouwing op een Spaans eiland toch niet door een Nederlander uitvoeren? Dan weet je zeker dat je te duur uit bent en moet je maar afwachten hoe het afloopt. Want die Spanjaarden doen alles om zo'n Hollander tegen te werken."