Nieuws Personeel

Nieuwe eigenaar Huis de Beurs

Van onze redactie 28 december 2015

Bekers Glazen Horeca Stock

In het nieuwe jaar neemt Bos&Bos Catering café-restaurant Huis de Beurs, op de hoek van de Folkingestraat en het A-Kerkhof in de binnenstad van Groningen, over. Schrijft Dagblad van het Noorden maandag.

Voor de eigenaren van Bos&Bos Catering, John en Renske Bos uit Groningen, wordt het klassieke restaurant Huis de Beurs is heel anders dan dat ze gewend zijn. Alle uitspanningen waar Bos&Bos in de loop der tijd actief waren hadden, op restaurant de Sterrebos Paviljoen na, nevenactiviteiten. Zo heeft Bos&Bos onder meer de restaurants van het Groninger Museum, het Drents Museum, het Groninger Forum, de TT-hall, Groningen Airport Eelde en tot voor kort het Infoversum beheert.

Bos is van plan om voorlopig niets te wijzigen aan de opzet van het café. Zo veranderd er voorlopig niet veel aan de menukaart en worden de twintig medewerkers overgenomen door de nieuwe uitbaters.

Eind van de zomer kwam het café-restaurant in de stille verkoop. Momenteel voert de Iraniër Arash Barghi nog de scepter over het bedrijf. Huis de Beurs ontleent zijn naam aan de naburige Korenbeurs. In het café komen 's ochtends de vaste stamgasten een kop koffie drinken en de krant lezen. In de avonduren zijn er in de bovenzaal regelmatig recepties, gala's, studentenfeesten en vergaderingen.