Nieuws Personeel

Ontwerper Tom maakt het onmogelijke mogelijk

Tom Sanders uit Arnhem is mede-eigenaar van meubelmakerij Samosa, gevestigd in het Honigcomplex in Nijmegen.

Michele Giebing 28 oktober 2016

Tom 1065

1. De verhuizing,,Het begon allemaal tijdens mijn stage in Zuid-Afrika. Mijn studiegenoot Guus en ik werkten samen aan het ontwerp van speeltuinen en voelden elkaar zakelijk gezien feilloos aan. Weer thuis hebben we Samosa opgezet. Eerst in de schuur van mijn oom en tante, maar algauw groeiden we uit ons jasje. De verhuizing bleek een gouden greep. In het Honigcomplex kwamen we in contact met gelijkgestemde ondernemers. Dat we onze klanten eindelijk op een representatieve locatie konden ontvangen, deed ons bedrijf goed."

2. Andere focus,,We begonnen met meubelontwerp voor particulieren. Grotere projecten bleken ons beter te liggen. Ze geven ons meer kans ons met de functionaliteit van een product bezig te houden en we kunnen ook beter nadenken over productietechnieken. Samen met architecten het onmogelijke mogelijk maken, geeft veel voldoening. Om die reden maakten we de switch naar het bedrijfsleven als doelgroep."

3. Elke maandag vergaderen,,Sommige lessen leerden we op de harde manier. Dat we intern moeten blijven communiceren bijvoorbeeld. Na onze verhuizing kregen we het razend druk. Guus en ik werkten compleet langs elkaar heen. Als je elkaar tussendoor niet op de hoogte houdt, is het moeilijk samen knopen door te hakken wanneer dat nodig is. Nu beginnen we elke maandagochtend met een vergadering. Zo houden we onze projecten bij, verdelen we de verantwoordelijkheden en weten we allebei van de hoed en de rand. Het klinkt simpel, maar het doet wonderen."

Wie: Tom Sanders (27) studeerde industrieel productontwerp op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na zijn opleiding begon hij in 2011 samen met compagnon Guus van Driel Samosa.Het bedrijf: Het bedrijf is vernoemd naar een Indisch gerecht dat veel gegeten wordt in Zuid-Afrika.Cijfers: Aantal medewerkers 4, groeipercentage: 20% in 2015, 35% in 2016 (prognose)Waar: NijmegenContact: ontwerpopmaat.com