Nieuws Personeel

Ophef na tweet: 'Ziek zijn overkomt je, arbeidsongeschiktheid is een keuze die je vervolgens zelf maakt'

Een nieuwe baan, bij DekaMarkt. En toen las Ernesto Herrera het welkomstboekje van de supermarktketen en twitterde hij: 'Ik ben even in shock dat dit er echt staat'.

Van onze redactie 18 augustus 2023

Dekamarkt

Foto: ANP.

'Ziek zijn overkomt je, arbeidsongeschiktheid is een keuze die je vervolgens zelf maakt'. Het staat er. Ernesto maakt er een screenshot van, en plaatste het op X, het voormalige Twitter (zie onder). Het regende al snel de meest uiteenlopende reacties - vooral: je kan nog terug hè, de banen liggen voor het oprapen' - na een tweet met een aantal weergaven dat inmiddels de 150.000 heeft bereikt.

Ernesto noemde in eerste instantie de naam van zijn nieuwe werkgever niet, maar later in een van zijn reacties daaronder bleek dat het om DekaMarkt gaat.

In een van de vele reacties onder de tweet van Ernesto is te lezen: 'Een verbuiging van 'Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze'. In verzuimtrainingen is dat anno 2023 nog steeds de basis, hjer heeft de schrijver het verbogen naar arbeidsongeschiktheid'.

Het familiebedrijf DekaMarkt heeft inmiddels 104 winkels in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel en Flevoland. Een (online) wijnmarkt en een tankstation zijn onderdelen van het bedrijf. En: DekaMarkt heeft veel vacatures.

DekaMarkt: 'Het ligt een stuk genuanceerder'

Inmiddels heeft DekaMarkt een dag na de tweet gereageerd (zie onder) richting Ernesto. 'Onze visie op zieke collega's en verzuim is - uiteraard! - een stuk genuanceerder dan deze zin'. En of hij, een nieuwe collega dus, in een DM zijn gegevens zou willen achterlaten.

Op onze vraag aan DekaMarkt hoe genuanceerd dat dan is, en of de zinsnede uit het welkomstboekje aangepast of verwijderd gaat worden, is nog geen antwoord gekomen.

<DIT ARTIKEL WORDT NOG AANGEVULD >

Lees ook: Vast contract niet meer hoogste doel: zo krijg je wel jongeren in je personeelsbestand

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws