Nieuws Personeel

Je personeel laten floreren? Picnicbaas Michiel Muller vertelt je hoe

Wie beter dan de baas weet hoe het werkt op de werkvloer, schrijft AD. Hoe valt je personeel op en wat helpt hen om verder te komen? Michiel Muller, medeoprichter van online supermarkt Picnic, geeft tekst en uitleg.

Alex van der Hulst | Foto: Picnic 19 juli 2018

Personeel floreren Picnic Michiel Muller

,Daadkracht, dat waardeer ik bij jonge mensen en dat moeten ze ook laten zien. Wanneer je nieuw bent, ben je nog niet heel bekend in een bedrijf. Daarom is het vaak niet genoeg om alleen de taken te doen die je moet doen. Jonge en frisse mensen hebben vaak uitstekende ideeën. Moedig het aan dat ze die niet laten liggen, maar gewoon gaan doen."

,,Het is voor iedereen belangrijk om eigen verantwoordelijkheid en een bepaalde hoeveelheid autonomie in het werk te hebben. Die kun je geven zodra er daadkracht wordt getoond."

Lees ook: Zo kun je als werkgever het beste omgaan met millennials

Initiatief waarderen

,,Moedig het dan ook altijd aan wanneer iemand van het personeel een project heeft lopen naast de vaste taken. Laat zien dat je eigen ideeën en initiatief waardeert. Zorg ervoor dat ze het eerste zetje aan hun eigen idee geven en kom daarna met hulp."

,,Leidinggevenden moeten ruimte geven voor eigen initiatief en eigen oplossingen. Zo wordt hun werk ook uitdagend als ze jong zijn. Wanneer zij hun potentieel volldig kunnen inzetten bij hun baan, wordt het leuk werk. Bij Picnic hebben we een heel jong team dat niet alleen software, maar ook soms hardware maakt op eigen initiatief. Dan loop ik langs en dan zie ik bijvoorbeeld een clubje knutselen aan een nieuw kastje voor tijdsregistratie."

Lees ook: Een fascinerend kijkje achter de schermen bij bezorgsuper Picnic

Probleemfase overslaan

,,Ook onze bezorgers laten weten dat ze dingen signaleren die ze ter plekke zelf oplossen. Dat is het mooie van jonge mensen op de werkvloer. Ze slaan de probleemfase over en zorgen voor een oplossing voordat het een probleem kan worden.”