Nieuws Personeel

Personeel zorginstelling Sutfene vol vragen over massa-ontslag

Personeel van zorginstelling Sutfene is overrompeld en vol vragen, maar niet lamgeslagen door het massa-ontslag. Dat zegt Marian Beldsnijder van vakbond FNV Zorg en Welzijn na de besloten informatiebijeenkomst voor personeel.

Van onze redactie 3 februari 2016

Ontslaguwvdossierregels1065

ZUTPHEN/LOCHEM - Zeventig formatieplaatsen verdwijnen bij de instelling die in de gemeenten Zutphen en Lochem werkt. Het kan evenwel 150 mensen met een parttime baan treffen.

ChaotischEen aanwezige, die er na dertig jaar in de ouderenzorg uit moet, zegt over de bijeenkomst: ,,Het was rumoerig en soms chaotisch maar vooral heel informatief''. De mensen wilden vooral weten wat het massa-ontslag inhoudt; hoe het sociaal plan eruit ziet en hoe de beide externe mobiliteitsbureaus te werk gaan die de mensen binnen negen maanden aan een andere baan moeten zien te helpen.

PratenBeldsnijder: "Er was wel veel boosheid; vooral omdat de ontslagenen geacht worden gewoon door te werken. We gaan daarover nog met Sutfene praten.''Sutfene moet structureel drie miljoen op de personeelskosten besparen. Eind 2013 zijn al 45 voltijdsbanen geschrapt; dat trof toen zeventig werknemers, vooral managers.