Nieuws Personeel

'Succesvolle' banenmarkt op zendschip Veronica

Van onze redactie 26 oktober 2015

Zendschipveronicabanenmarktwerkgeversasielzoekers1065

Op het voormalige zendschip van Veronica, dat in Amsterdam ligt, hebben asielzoekers en werkgevers elkaar zaterdag ontmoet op een banenmarkt. Volgens de organisatie waren er ongeveer 500 mensen op het schip, waarvan 60 procent asielzoekers. "Het is bijzonder goed gegaan en de werkgevers waren erg tevreden over het opleidingsniveau en de vaardigheden van veel asielzoekers'', aldus Sandra Rake.

De banenmarkt hoort bij het initiatief 'Ontmoet een vluchteling' van Rake en directeur Nimet Akdemir van het Veronicaschip. Naar de netwerkdag kwamen onder meer het metaalwezen, Randstad en de Vacaturebank Amsterdam, aldus Rake. De asielzoekers waren vooral Syriërs. Sommigen hebben al een verblijfsvergunning, anderen zijn net twee weken in Nederland en werden opgehaald uit het tentenkamp in Zaandam.

NetwerkdagenEr komen meer netwerkdagen met vrijwilligers en werkgevers, maar mensen kunnen ook samen met vluchtelingen activiteiten ondernemen, zoals een kop koffie drinken of een wandeling maken. In de afgelopen drie dagen hebben zich volgens Rake 4700 mensen aangemeld. Ontmoet een vluchteling wil als paraplu fungeren voor allerlei lokale initiatieven. De vrijwilligers krijgen binnenkort een e-mail waarin initiatieven staan in hun regio.