Nieuws Personeel

Symen Jansma (CEO Travelbird): 'Ik laat mensen makkelijk vrij'

Symen Jansen is medeoprichter en CEO van onlinereisorganisatie TravelBird en geeft leiding aan 550 mensen met zo'n 30 nationaliteiten. Met het Parool deelt hij zijn visie op leiderschap.

Van onze redactie 6 mei 2016

Travelbird Symen Jansma Leiderschap

Heeft u altijd leiding willen geven?"Ik heb het lang proberen te vermijden. Mijn ouders hebben een kozijnenfabriek. Als ik met de was thuiskwam, vertelde mijn moeder over personeelsproblemen en dat de baas zijn niet altijd leuk is."

Wat heeft u moeten leren?"Ik laat mensen makkelijk vrij, moest een balans vinden tussen controleren en niet de controlerende baas worden."

Wie heeft uw manier van leidinggeven beïnvloed?"Ben Verwaayen, oud-topman van British Telecom en KPN, is onze adviseur. Focus op drie dingen is zijn advies: de juiste mensen om je heen, een stip aan de horizon en een goede bedrijfscultuur. Dan komt de rest vanzelf."

Lees verder onder de foto

Is dat ook gebleken?"Je moet je daartoe beperken, eigenlijk een beetje lui zijn. Ik heb de neiging zaken naar me toe te trekken die anderen moeten oplossen."

Wat was uw moeilijkste beslissing tot nu toe?"Stoppen in vijf landen waar we actief waren. 'Jij ziet een steen op de weg, maar het is maar een kiezeltje,' was het relativerende perspectief van Ben."

Hoe deelt u uw visie met de organisatie?"Ik manoeuvreer mensen in een richting zodat het hun idee wordt. En ik ga nooit een vergadering in zonder dat ik weet wat ik eruit wil halen. Agendapunten stel ik vragend op. Dat dwingt iedereen tot antwoorden te komen. (Jansma glimlacht.) Tips van Ben."

Hoeveel e-mails krijgt u per dag?"Veel te veel! En dan ook nog berichten via Linkedin, Facebook, Whatsapp en Skype. Ik werd er gek van, had altijd het onbevredigende gevoel dat ik niet iedereen netjes antwoordde. Nu heb ik een personal assistent die selecteert."

Heeft u vaste dagelijkse rituelen?"Ik loop elke dag door het pand. Elke week kiest mijn assistent iemand om koffie mee te drinken. En geregeld zet ik mijn bureau ergens anders in het kantoor tussen de mensen. 'Denk niet dat je one of them bent, ook al zit je tussen hen in. Dat ben je niet, dus doe ook niet alsof,' waarschuwde Ben. Dat heb ik in mijn oren geknoopt."

Hoe lost u dat op?"De personeelsmanager heeft de leeftijd van de gemiddelde medewerker en is mijn oren en ogen op de vloer."

Hoe neemt u mensen aan?"Fouten aan de poort kun je later nooit goed repareren. Recruitment bepaalt de cultuur van een bedrijf. Bij hogere functies gaan we lunchen of uit eten. Tijdens een sollicitatiegesprek kan iemand zich anders voordoen, maar niet een hele avond. Dan komt de ware aard wel boven."

Toch is het verloop hoog?"Niet bij hogere functies. Maar soms werken mensen hier nog geen jaar. Dat past bij deze generatie. Wij moeten een aantrekkelijke, gezellige, internationale werkgever zijn. Onze mensen willen mooie verhalen vertellen op verjaardagsfeestjes van oude studievrienden. In mijn tijd werden we nog verleid met een leaseauto."

Wat is de grootste valkuil voor leidinggevenden?"Te veel met jezelf en het bedrijf bezig zijn in plaats van de blik naar buiten te houden. Zodra ik vermoed dat wij inside out denken, spring ik erbovenop. Je moet kijken wat buiten gebeurt en dat naar binnen brengen."