Nieuws Personeel

Startup Flex-Appeal wil bijbaan aantrekkelijk maken

Wat millennials zoeken in hun bijbaan? Flexibiliteit. Maar volgens Ruben Wieman (20) zijn werkgevers nog lang niet altijd flexibel. Om bedrijven daar een handje bij te helpen ontwikkelde hij samen met Vincent de Wit (22) de app Flex-Appeal.

Lotte Elbrink 16 september 2016

Flexappeal

Flex-Appeal? “Organisaties gebruiken nieuwsbrieven, een ouderwets intranet of WhatsApp-groepen om hun medewerkers bij het bedrijf te betrekken. Maar de huidige generatie bereik je niet meer op deze manier. Flex-Appeal is een communityplatform dat parttimers op een vernieuwende manier bij hun werk betrekt. Via de app kunnen werknemers met elkaar communiceren, het rooster inzien en razendsnel van shift wisselen. Eén platform waarop je alle werkgerelateerde zaken kunt regelen, beheerd door de manager. Het idee is geboren uit mijn eigen frustratie.”

Frustratie? “In mijn middelbare schoolperiode werkte ik bij een supermarkt. Weken van te voren werd ik ingeroosterd. Wilde ik een keer van shift wisselen dan was dat een hoop gedoe met emails, bellen en WhatsApp-berichten. ‘Waarom is er geen app voor werk?’, vroeg ik me af. Ik maakte de havo af en ben fulltime met mijn business aan de slag gegaan.”

Flexibiliteit? “Werkgevers gebruiken nog te vaak inflexibele roosters. Bedrijven die veel parttimers in dienst hebben kampen daardoor met een hoog ziekteverzuim. Met de app kunnen medewerkers makkelijk van shift wisselen, soms zelfs binnen 18 seconden. Na goedkeuring van de manager wordt de wissel automatisch aangepast in het rooster. Het ziekteverzuim gaat zo omlaag. Daarnaast willen we de betrokkenheid van medewerkers vergroten.”

Betrokkenheid? “De betrokkenheid van parttimers is vaak laag, het is immers toch maar een bijbaan. Met Flex-Appeal willen we een community creëren. De app bevat functies die de engagement van medewerkers verhogen. Denk aan een feedbacktool, waarmee medewerkers snel en laagdrempelig feedback kunnen geven. Of een welkomsttool die nieuwe collega’s meteen bij het team betrekt.”

Klanten? “Flex-Appeal heeft op dit moment 10.000 gebruikers. Klanten zijn onder andere Albert Heijn, Gamma, Karwei, Randstad, Arena en MKB’ers in de horeca en Retail. De tool biedt vooral meerwaarde aan bedrijven die met scholieren werken. Een bedrijf betaalt voor het gebruik twee euro per medewerker.”

Goedhart, frachisenemer van Gamma en Karwei, was één van de eerste Flex-appeal klanten

Financiering? “Begin dit jaar hebben we 185.000 euro aan funding binnengehaald. Die investering hebben we besteed aan de doorontwikkeling van de app en de uitbreiding van ons team, dat nu uit acht medewerkers bestaat. Op dit moment zijn we winstgevend, maar we zijn wel op zoek naar nieuwe investeerders. Om de concurrentie voor te blijven willen we zo snel mogelijk groeien.”

Ambitie? “Met nieuwe functies willen we bouwen aan de betrokkenheid en kwaliteit van de medewerkers. We hebben ideeën over een nieuwe vorm van beoordelingsgesprekken en training van personeel. We willen zoveel mogelijk bedrijven onze service bieden. Over twee jaar weten alle parttimers dat ze bij een werkgever met Flex-Appeal moeten zijn.”