Nieuws Personeel

'We begonnen vanuit de huiskamer'

Monica Verhoek 23 november 2015

Mascolorischoenenzaakdoorzetter1065435

Raymond Landegent en Jochem Grund: de mannen achter het Rotterdamse herenschoenenmerk Mascolori. De twee raakten in 2011 dolenthousiast over opvallende glitterschoenen die zij spotten in Madrid.

Raymond: "We kochten allebei een aantal flamboyante paren en kregen thuis in Nederland veel positieve reacties. Jochem en ik besloten daarom iets te doen met mooie schoenen. Het moeilijkste was het vinden van een fabrikant die onze schoenen wilde produceren - we hadden toen in Nederland immers nog volop te maken met de gevolgen van de crisis. Toen we eenmaal een fabrikant hadden gevonden, ging de webshop online - gewoon vanuit de huiskamer. Na een paar dagen hadden we de eerste bestelling al binnen. Nu, vier jaar later, hebben we een winkel op de Nieuwe Binnenweg.''

Veel koffiedrinken is handig: "Het is belangrijk over je ideeën te praten met mensen die de branche goed kennen,'' verklaart Raymond. Mascolori kent intussen fanatieke aanhangers onder wie Jules Deelder, Ruben Block (Triggerfinger) en Eric Vloeimans (jazztrompettist), die ook ambassadeur zijn van het merk. In 2014 maakten de mannen van Mascolori samen met ontwerpers Arno Coenen en Iris Roskam Rotterdamse Markthal-schoenen ter gelegenheid van de opening van de Markthal.