Nieuws Personeel

Wonen in een Ark in Urk

Van onze redactie 25 november 2015

Urk drijvende woningen bouw huizen

ABC Arkenbouw wil zes tot acht drijvende woningen bouwen in de nieuwste wijk van Urk, de Oranjewijk. Directeur Willem Visser van ABC Arkenbouw op Urk is al anderhalf jaar bezig met zijn plannen voor drijvende woningen in het dorp en gaat er vanuit dat het allemaal doorgaat, meldt De Stentor.

De bouw van de drijvende woningen zorgt voor werkgelegenheid in het dorp en is mooi te combineren met de ruimte die de gemeente maakt voor waterberging, denkt wethouder Gerrit Post. Bij ABC Arkenbouw, in het verleden gevestigd in Marknesse, werken zo'n veertig mensen. Verreweg het grootste deel woont op Urk.

Directeur Visser is zeer tevreden over de welwillende opstelling van de gemeente. "Urk biedt deze mogelijkheid. Er zijn niet veel gemeenten die dat doen. Gemeenten zijn altijd een beetje afwerend'', zegt Visser.

Voor het plan in de Oranjewijk, dat de voorlopige naam 'Eilandenrijck Urk' heeft gekregen, probeert ABC Arkenbouw de prijs onder de 300.000 euro te houden. Dat is inclusief de ligplaats. Heel toepasselijk tekenden wethouder Post en directeur Visser dinsdag in een nieuwe ark een intentieverklaring. Met de overeenkomst wordt een haalbaarheidsonderzoek gestart om te komen tot de drijvende woningen in de Oranjewijk.