Nieuws Personeel

Zeeuw geeft seminars over veranderingsprocessen binnen bedrijven

Een ondernemer wil graag meegaan met de tijd. Hoe zorgt hij ervoor dat zijn bedrijf up-to-date is en alles zo perfect mogelijk functioneert?

Van onze redactie 19 oktober 2016

Egon Beaart

Investeren in mooie systemen en innovatieve technische oplossingen? Natuurlijk, dat is belangrijk. Maar vergeet je de werknemer niet? En maak je wel volledig gebruik van zijn of haar talent? Egon Beaart (59), afkomstig uit Sluiskil, geeft door het land seminars over veranderingsprocessen binnen bedrijven. Onlangs gaf hij in Terneuzen een dynamische lezing over persoonlijk leiderschap. Volgens hem ontstaan veel problemen doordat het potentieel van medewerkers, bewust dan wel onbewust, niet wordt benut.

"Dat is zonde van al die kennis en vaardigheden en ook nog eens kapitaalvernietiging van alle cursussen en opleidingen die zijn gevolgd. Waarom worden de kennis en vaardigheden van deze medewerkers niet beter benut? Waarom wordt er niet meer gebruik gemaakt van ieders persoonlijk leiderschap, zodat mensen zich kunnen ontplooien?"

Leiderschap

Egon heeft een carrière van 33 jaar bij het ministerie van Defensie achter de rug, waar hij in 1980 als korporaal diende in Libanon. Na zijn terugkeer was de Zeeuws-Vlaming werkzaam in Vlissingen en Rotterdam in diverse technische functies, onder meer bij de bouw van marineschepen en onderzeeboten. Als plaatsvervangend hoofd van het Stafbureau Leiderschap van Defensie hield hij zich bezig met de beleidsvorming en ontwikkeling omtrent leiderschap binnen de krijgsmacht. Hij kwam erachter dat persoonlijk leiderschap fundamenteel is voor organisaties.

Veiligheid

"Veranderingen moeten van binnenuit komen, vanuit jezelf. Niet klagen, maar verantwoordelijkheid nemen. Om openheid, veiligheid en vertrouwen te creëren, is het belangrijk om te investeren in mensen, ervoor zorgen dat ze zich persoonlijk ontwikkelen en zichzelf kunnen zijn. Pas dan kunnen groepsgedrag en cultuur duurzaam veranderen."

Gerelateerde artikelen

> Nieuwe Reutumse academie helpt mensen meer uit zichzelf te halen> Topvrouw 2016: 'Kwetsbaarheid is voor leiders juist een kracht'> Jitse Groen wil met marketing Europa veroveren