Podcast Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Laatste update: 30 maart 2022 17:30

Eva van Diermen Droomstart Podcast

Eva van Diermen voor de podcastserie Droomstart in gesprek met reisondernemer Elske Doets. Foto: Ruud Voest.

Van onze redactie 29 maart 2022

Workation voor bedrijven

,,Remote werken is hot. De afgelopen tijd heeft deze trend een enorme boost gekregen”, horen we Eva van Diermen zeggen als zij haar businessplan pitcht aan de Droomstartjury. Uit haar cijfers blijkt dat tegenwoordig vijftig procent van het personeel thuiswerkt en dat bijna driekwart dat als prettig ervaart.

Maar er is angst om elkaar uit het oog te verliezen en voor bedrijven is het de kunst om de onderlinge verbinding te bewaren. ,,Die kunst,” zegt Eva, ,,zit ‘m in onze workations." Samen met haar businesspartner Nicky Verstappen vormt zij naar eigen zeggen een ‘gouden duo’ en heeft zij het lumineuze plan om workations te verkopen aan bedrijven. Zie het als een moderne heidag, maar dan liefst een weekje en als het even kan op een zonnige locatie. Lukt het haar de ondernemersjury te overtuigen?

Lees ook: Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Willie Wortel

De workations is niet het enige idee dat langskomt in de nieuwe aflevering van Droomstart. Een voormalig loco-burgemeester pitcht zijn idee om van een oude Maastrichtse timmerfabriek een bruisend cultureel, creatief én culinair centrum te maken. Een cocktail van levendigheid moet het vervallen gebouw weer in oude glorie doen herstellen, maar smaakt het de jury ‘m net zo goed als deze ondernemer in de dop?

Tot slot staat de jury versteld van de sportbidon van de toekomst. Of deze ‘Willie Wortel’ wordt gekozen om samen met een startupmentor aan de slag te gaan met zijn bedrijf en wordt gevolgd in Droomstart, hoor je in de derde aflevering die nú op jouw favoriete podcastkanaal staat.

Lees ook: TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

Over Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers op hun weg naar succes

De drie pitches hoor je in Droomstart, dé nieuwe podcastserie waarin iedereen met ambitie en een gouden businessidee wordt geholpen én gevolgd op weg naar het ondernemerschap. Gaat het deze ondernemers in de dop lukken een succesvol bedrijf op te bouwen? Kijk op Droomstart.nl en mis niets van deze unieke ondernemersreis. De eerste aflevering vind je op de bekende podcastkanalen, zoals Spotify en Apple Podcast.

KIES HIER JE FAVORIETE PODCASTAPP OM DROOMSTART TE BELUISTEREN:


Luister via Spotify
Luister via Apple Podcasts
Luister via Google Podcasts

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Tweede pitch Droomstart: gaat de jury voor slimme fintech-startup of voor horecatrend?

Het tweede Droomstart-seizoen is begonnen! In de tweede aflevering van onze podcastserie over startende ondernemers bindt Junior Lugte van The Kitchen Dojo de strijd aan met Jeffrey van Dam van FinBuddy. Welke pitch overtuigt de vakjury?

Details
Selfmade in Holland

Selfmade in Holland: Sharon Hilgers slaat een groenere weg in met My Jewellery

Volgend jaar staat voor Sharon Hilgers in het teken van grote veranderingen. Op zakelijk én persoonlijk vlak. Team Selfmade in Holland reist af naar Den Bosch. Het gesprek tussen Roelof Hemmen en Sharon vindt plaats in de kleurrijke showroom van My Jewellery. Sharon: ,,Voor het eerst gaan we met ons merk een ander verhaal vertellen. Dat past bij de nieuwe weg die we inslaan.” Ze heeft al fors geïnvesteerd in verduurzaming en vanaf 2023 worden de plannen uitgerold. Haar rol als meewerkend voorvrouw ziet ze steeds meer veranderen.

Details
Droomstart

Wie gaat er door na eerste Droomstart-pitch: De Groene Schoonmaakwinkel of Food for Skin?

Het tweede Droomstart-seizoen begint! De eerste twee kandidaten plaatsen met hun businessmodel duurzaamheid in de hoofdrol. Gaat de vakjury voor De Groene Schoonmaakwinkel van Mara Broeren of de 100 procent vegan huidverzorgingslijn Food for Skin van de ondernemende zussen Angela en Cathy Ursem?

Details
De Jonge Ondernemer

Sieradenmerk van Nina en Sterre (17) groeit met TikTok en influencers

Het is een cliché, maar ook voor Sterre Willemsen (17) en Nina van Eijk (17) geldt: een hobby is nu serieuze business geworden. De tieners zijn eigenaar van een succesvolle onderneming met in de glinsterende hoofdrol de sieradenlijn Menthe Jewel. Maar is alles wel goud wat er blinkt? Is ondernemen net zo glamorous als de producten die het duo op de markt brengt? Daar komen we achter in deze eerste De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Hoe Mark Vletter met werkplezier en vriendschap Voys tot grote hoogte stuwt

Iedereen een gelijkwaardige stem. Dat is het verbindende verhaal van Voys. Het zit niet alleen in de techniek die ze leveren, maar ook in de manier waarop 'dat rare cluppie' met hun klanten en collega’s omgaat en wat ze in de wereld willen verwezenlijken, vertelt 'chef leuk werk en founder' Mark Vletter aan gastheer Cor Hospes in de podcastserie Hart voor Zaken.

Details
Selfmade in Holland

Waarom Rochdi Darrazi met Boldking binnen 7 jaar de nummer 1 van Europa is

Selfmade zijn. Volgens Rochdi Darrazi (41) kun je dat ontwikkelen. De Boldking-founder stelt dat 'iedereen die zijn levensomstandigheden blijvend weet te verbeteren selfmade is'. Ondernemerschap is een middel om dat doel te bereiken. Het is de weg die hij zelf heeft afgelegd, de manier waarop hij een succesvol merk en een fortuinlijk leven bouwde.

Details