Podcast Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Laatste update: 30 maart 2022 17:30

Eva van Diermen Droomstart Podcast

Eva van Diermen voor de podcastserie Droomstart in gesprek met reisondernemer Elske Doets. Foto: Ruud Voest.

Van onze redactie 29 maart 2022

Workation voor bedrijven

,,Remote werken is hot. De afgelopen tijd heeft deze trend een enorme boost gekregen”, horen we Eva van Diermen zeggen als zij haar businessplan pitcht aan de Droomstartjury. Uit haar cijfers blijkt dat tegenwoordig vijftig procent van het personeel thuiswerkt en dat bijna driekwart dat als prettig ervaart.

Maar er is angst om elkaar uit het oog te verliezen en voor bedrijven is het de kunst om de onderlinge verbinding te bewaren. ,,Die kunst,” zegt Eva, ,,zit ‘m in onze workations." Samen met haar businesspartner Nicky Verstappen vormt zij naar eigen zeggen een ‘gouden duo’ en heeft zij het lumineuze plan om workations te verkopen aan bedrijven. Zie het als een moderne heidag, maar dan liefst een weekje en als het even kan op een zonnige locatie. Lukt het haar de ondernemersjury te overtuigen?

Lees ook: Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Willie Wortel

De workations is niet het enige idee dat langskomt in de nieuwe aflevering van Droomstart. Een voormalig loco-burgemeester pitcht zijn idee om van een oude Maastrichtse timmerfabriek een bruisend cultureel, creatief én culinair centrum te maken. Een cocktail van levendigheid moet het vervallen gebouw weer in oude glorie doen herstellen, maar smaakt het de jury ‘m net zo goed als deze ondernemer in de dop?

Tot slot staat de jury versteld van de sportbidon van de toekomst. Of deze ‘Willie Wortel’ wordt gekozen om samen met een startupmentor aan de slag te gaan met zijn bedrijf en wordt gevolgd in Droomstart, hoor je in de derde aflevering die nú op jouw favoriete podcastkanaal staat.

Lees ook: TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

Over Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers op hun weg naar succes

De drie pitches hoor je in Droomstart, dé nieuwe podcastserie waarin iedereen met ambitie en een gouden businessidee wordt geholpen én gevolgd op weg naar het ondernemerschap. Gaat het deze ondernemers in de dop lukken een succesvol bedrijf op te bouwen? Kijk op Droomstart.nl en mis niets van deze unieke ondernemersreis. De eerste aflevering vind je op de bekende podcastkanalen, zoals Spotify en Apple Podcast.

KIES HIER JE FAVORIETE PODCASTAPP OM DROOMSTART TE BELUISTEREN:


Luister via Spotify
Luister via Apple Podcasts
Luister via Google Podcasts

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details
Aandachtstrekkers

Nieuwsbrief net zo spannend als een Netflix-trailer? Zo pak je dat aan

Nieuwsbrieven saai, vervelend en onaantrekkelijk? Onzin. Een digitale nieuwsupdate hoeft alles behalve een spam-waardig moetje te zijn waar je als ondernemer niet onderuit komt. Au contraire: jouw nieuwsbrief kan net zo'n must see-item zijn als een trailer voor de nieuwste Netflix-hit. Hoe? Aandachtstrekkers Michel Ariëns en Patrick Wessels scheppen licht in de duisternis.

Details