Boekencast De Ondernemer Leest

Nog meer impact maken? Wat jij kan leren van de betekeniseconomie

Waarom ontstaat de betekeniseconomie, wat is de betekeniseconomie en hoe stimuleren we de betekeniseconomie? Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink gaan voor hun podcast op zoek naar de antwoorden. Met het boek - what's in a name - 'Betekeniseconomie' van Kees Klomp bij de hand.

I AM TAO: hoe gestroomlijnd is de communicatie binnen jouw bedrijf?

Communicatie is een belangrijk onderwerp voor ondernemers en medewerkers in het bedrijf. Het kan ervoor zorgen dat het verkeerd of juist heel goed gaat. Het gaat om de communicatie binnen je bedrijf, van mensen met elkaar, en in relaties. Dat is precies het onderwerp van het boek I AM TAO van Arjan Broere. Laat dat boek nu net gelezen zijn door Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink voor hun podcast.

'Trap op de rem en ga als ondernemer slimmer met je tijd om'

De boog van de ondernemer kan niet altijd gespannen staan. Dat vinden ook Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink. Dus weekend, een vrije dag of alvast vooruitblikken op de komende zomervakantie? Dan is het boek 4000 weken met de ondertitel: Je tijd op aarde en hoe ermee om te gaan van auteur van Oliver Burkeman wellicht de ultieme leestip. Je hoort over het waarom in deze podcast. ,,Voor mij een heerlijk boek om te lezen en over na te denken.''

Zo maak je impact: wat laat jij als ondernemer na?

Leaving a Legacy is volgens Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink een dun, praktisch en waardevol boek. Een boek ideaal voor ondernemers. Waarom? Je leest hoe je impact kan maken met je product, dienst of bedrijf zelf. Impact op het sociale, duurzame en maatschappelijke vlak.

Wie zijn de verborgen ondernemers-kampioenen van deze eeuw?

Verborgen kampioenen? Wie - of wat - zijn dat? Het valt te lezen in het boek Hidden Champions van de 21e eeuw van Hermann Simon. De Duitse auteur beschrijft in de meest recente versie van de bestseller de nieuwe spelregels in deze 'Chinese eeuw' van ondernemerschap. Kortom: alle tijd voor de opinie van onze Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink.

Welke lessen trekken de Boekencasters uit 'Gezocht: Hofnar' en wat kan jij er als ondernemer mee?

Regelmatig lees je de blogs van Juri Hoedemakers op De Ondernemer. Hij is een verbinder, coach en inspirator die bedrijven en mensen helpt om beter samen te werken en net even anders naar situaties te kijken. En Hoedemakers schreef het boek Gezocht: Hofnar. Wat vinden onze Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink ervan? Je hoort het in hun nieuwste podcast.

De Blauwe Fabel: hoe trots mogen we op de KLM zijn?

Wat vinden onze Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink van de KLM? De presentatoren van De Ondernemers Boekencast vragen het zich af naar aanleiding van het boek De Blauwe Fabel van klimaatjournalist Ties Joosten. Trots op de Blauwe Zwaan? De hosts zijn kritisch. Waarom? Ze leggen het haarfijn uit in deze nieuwe aflevering van de podcast.

Podcastmarathon? Neem een duik in De Ondernemers Boekencast

Regelmatig tref je bij ons de podcast van 'Boekencasters' Tom van der Lubbe en Erno Hannink. De presentatoren van De Ondernemers Boekencast bespreken elke twee weken de meest opvallende en inspirerende Nederlandse en internationale boeken op het vlak van onder meer marketing, innovatie en leiderschap. In dit artikel de Boekencasts in een handig overzicht. Let op: deze podcastserie kan verslavend werken...

Boek Thijs Verheul 'is een goede, voor jonge, startende ondernemers'

'Motiverend, leerzaam en eerlijk verhaal over ondernemen op het scherpst van de snede. En heel leuk om het verhaal vanuit jouw perspectief te lezen – mijn respect voor jullie is nog verder gegroeid!'. Zo verwoordde Thomas Plantenga, ceo van Vinted, het boek 'Voor hoeveel heb je het verkocht' van Thijs Verheul, van wie hij United Wardrobe in 2020 overnam. Maar: wat vinden onze Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink?

Boekencast: Zo stop je met slechte projecten en werkgewoontes

Het bedenken van nieuwe projecten is normaliter niet het grootste probleem waar je als ondernemer tegenaan loopt. Harvard-professor Michael Porter omschreef bedrijfsstrategie zelfs ooit als bedenken wat je niét moet doen. In de boekencast van deze week bespreken Erno Hannink en Tom van der Lubbe het proces waar je meestal minder over nadenkt: stoppen. Daarvoor lazen en bespreken zij het boek Stop van Marije van den Berg.

Boekencast: Waarom innovatie (niet) lukt binnen jouw bedrijf

Hoe blijf je innoveren? Die vraag beantwoordt de boekencast van deze week. Tom van der Lubbe en Erno Hannink bespraken een golden oldie in de wereld van de ondernemersboeken: The Innovators Dilemma van Clayton Christensen. En wat blijkt: innovatielessen van de inmiddels overleden denkleider over innovatie zijn voor altijd. Luister hier wat jij kunt leren over slim innoveren binnen je bedrijf.

Boekencast: Hoe ondernemers de samenleving moeten helpen verbeteren

Het kapitalisme van vandaag werkt niet, en ondernemers en overheid moeten op een andere, betere, nieuwe manier samenwerken om de samenleving te herstellen. Dat is de belangrijkste les in een notendop die Erno Hannink en Tom van der Lubbe hebben geleerd van het boek Moonshot van Mariana Mazzucato. Hoe je als ondernemer je rol weer herpakt, samen met de overheid? En waarom dat voor jou van belang is? Dat hoor je in de boekencast.

Boekencast: Hoe de motivatie (van je personeel) werkt volgens Drive (Daniel Pink)

In De Ondernemers Boekencast bespreken businesscoach Erno Hannink en Viisi Hypotheken-co-founder Tom van der Lubbe tweewekelijks dé boeken die ondernemers gelezen moeten hebben. In de deze aflevering bespreken ze Drive, over de drijfveren voor je personeel en waarom het prettig is als de doelstelling groter is dan je zelf.

De Ondernemers Boekencast: nieuwe podcastserie over dé ondernemersboeken

In De Ondernemers Boekencast bespreken businesscoach Erno Hannink en Viisi Hypotheken-co-founder Tom van der Lubbe tweewekelijks dé boeken die ondernemers gelezen moeten hebben. In de eerste aflevering die ze voor De Ondernemer maken staat het boek Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen centraal van Tom Mom en Justin Janssen (lid van de Raad van Advies van De Ondernemer). Welke lessen jij als ondernemer ervan kunt leren? Luister hieronder naar de aflevering.