Boekencast De Ondernemer Leest

Boekencast: wat vinden Tom van der Lubbe en Erno Hannink van de vijf voorstellen uit 'Sander en de brug'?

Sander Schimmelpenninck heeft vijf voorstellen voor een eerlijker Nederland in boekvorm uitgebracht: Sander en de brug. Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink hebben het gelezen. Hun nieuwe podcast.

Bedrijf Bamischijf: zo ga je van onzinnig ‘bedrijfje spelen’ naar zinnig organiseren

Bedrijf Bamischijf. Pardon? De ondertitel van het boek van Cedric Muchall en Lennard Toma brengt helderheid in de zaak: Van onzinnig ‘bedrijfje spelen’ naar zinnig organiseren. Nu weten we al wat meer over de inhoud. Echter, Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink weten pas echt veel van dit boek. Luister maar naar hun nieuwe podcast.

Leidinggeven aan mensen met de kennis van nu? Dat doe je zo

Autonomie Verbondenheid Competentie Purpose heet het boek. De ondertitel: Leidinggeven aan mensen met de kennis van nu. De auteur is Matthijs Steeneveld. Typisch zo'n boek voor Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink om uitgebreid en gedetailleerd te behandelen in hun populaire podcast.

Startup Funding: alles over venture capital en hoe je het binnenhaalt

Het boek Startup Funding heeft de ondertitel 'Alles over venture capital en hoe je het binnenhaalt'. Het is geschreven door Sjoerd Mol en Thomas Mensink, beiden werkzaam in de startup- en fundingwereld. Mol is advocaat en als mentor betrokken bij incubators en accelerators, Mensink analyst bij Golden Egg Check en host van de At The Money-podcast. Goed boek? Dat is ook ditmaal weer aan Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink.

Het juiste doen als niemand kijkt: integer leiderschap met hulp van ethiek en filosofie

Welke lessen zijn er als ondernemer te trekken uit de ethiek en filosofie voor integer leiderschap? Een vraag die Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink stellen aan de hand van het boek Het juiste doen als niemand kijkt van auteur Frank Peters. Wellicht steek jij er ook wat van op. Kortom: alle redenen om naar deze podcast te luisteren.

Bloed, Zweet, maar Samen: met de handen ineen werken aan een betere wereld

Bloed, Zweet, maar Samenis een samenwerking van Harry Hummels, Wouter Scheepens en Erlijn Sie. Eerder namen Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink al een gesprek op met Sie over haar sociale ondernemerschap. Hummels is hoogleraar ethiek, organisaties en samenleving. Scheepens is mede-eigenaar van Steward Redqueen (consultancybedrijf op gebied van impact en duurzaamheid) en adjunct-professor aan TIAS. Tijd voor een podcast over dit samenwerkende trio.

Falen mag als ondernemer: slimme lessen uit Superfalen

Je hoort het regelmatig: fouten maken moet kunnen. Ook als ondernemer. Scherper gesteld: falen is af en toe zelfs nodig om verder te komen met je bedrijf. Frank Deuring schreef er een boek over. De titel is Superfalen en Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink schijnen er hun kritische licht over. Faalt Deuring met zijn boek of is het allesbehalve een sof? Deze podcast biedt duidelijkheid.

Lange termijnen, korte termijnen of tijdrebellie: waar ga jij voor?

'Langetermijndenken voor een kortetermijnwereld'. Het is de subtitel van het boek 'De Goede Voorouder' van filosoof Roman Krznaric. De auteur schrijft over de kracht van ideeën om de maatschappij te veranderen. Klinkt dat wat vaag? Misschien. Maar dat is het boek zeker niet. Daarom alle redenen voor Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink om het boek van kaft tot kaft te analyseren in hun podcast.

De Winstparadox: hoe groot is de financiële macht van superbedrijven?

De ondertitel van het boek 'De Winstparadox' luidt: 'waarom de macht van supersterbedrijven onze economie ondermijnt'. Auteur Jan Eeckhout laat de gevolgen van de groei van de zogenaamde supersterbedrijven op het loon van medewerkers, concurrentie, prijzen van het product en meer zien. Een uiterst boeiend boek, al hebben Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink kritische opmerkingen over het laatste deel.

Meten is weten: welk effect hebben de vele toplijstjes op jouw onderneming?

Het lijkt een trend: de almaar toenemende behoefte om dingen te meten. In het bedrijf en privé. Het effect van lijstjes met de beste ziekenhuizen, scholen en medewerkers wordt onderzocht in De Meetmaatschappij van Berend van der Kolk. Het effect van de positieve, maar zeker ook de negatieve kanten. Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink pakken hun meetlint erbij en onderzochten het boek grondig voor hun podcast.

Samenwerken na de coronapandemie: hoe gaat het corporate brein daar mee om?

'Met de kennis die jij hebt opgedaan tijdens de coronacrisis, hoe vaak zou je nog naar kantoor willen?'. Die vraag stelt Kilian Wawoe -verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam, consultant en een veelgevraagd spreker - in zijn boek 'Het Corporate Brein - Samenwerken na corona'. Interessante vraag, vinden Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink. Interessant genoeg om het boek kundig te bespreken in hun podcast.

Nog meer impact maken? Wat jij kan leren van de betekeniseconomie

Waarom ontstaat de betekeniseconomie, wat is de betekeniseconomie en hoe stimuleren we de betekeniseconomie? Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink gaan voor hun podcast op zoek naar de antwoorden. Met het boek - what's in a name - 'Betekeniseconomie' van Kees Klomp bij de hand.

I AM TAO: hoe gestroomlijnd is de communicatie binnen jouw bedrijf?

Communicatie is een belangrijk onderwerp voor ondernemers en medewerkers in het bedrijf. Het kan ervoor zorgen dat het verkeerd of juist heel goed gaat. Het gaat om de communicatie binnen je bedrijf, van mensen met elkaar, en in relaties. Dat is precies het onderwerp van het boek I AM TAO van Arjan Broere. Laat dat boek nu net gelezen zijn door Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink voor hun podcast.

'Trap op de rem en ga als ondernemer slimmer met je tijd om'

De boog van de ondernemer kan niet altijd gespannen staan. Dat vinden ook Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink. Dus weekend, een vrije dag of alvast vooruitblikken op de komende zomervakantie? Dan is het boek 4000 weken met de ondertitel: Je tijd op aarde en hoe ermee om te gaan van auteur van Oliver Burkeman wellicht de ultieme leestip. Je hoort over het waarom in deze podcast. ,,Voor mij een heerlijk boek om te lezen en over na te denken.''

Zo maak je impact: wat laat jij als ondernemer na?

Leaving a Legacy is volgens Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink een dun, praktisch en waardevol boek. Een boek ideaal voor ondernemers. Waarom? Je leest hoe je impact kan maken met je product, dienst of bedrijf zelf. Impact op het sociale, duurzame en maatschappelijke vlak.

Wie zijn de verborgen ondernemers-kampioenen van deze eeuw?

Verborgen kampioenen? Wie - of wat - zijn dat? Het valt te lezen in het boek Hidden Champions van de 21e eeuw van Hermann Simon. De Duitse auteur beschrijft in de meest recente versie van de bestseller de nieuwe spelregels in deze 'Chinese eeuw' van ondernemerschap. Kortom: alle tijd voor de opinie van onze Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink.

Welke lessen trekken de Boekencasters uit 'Gezocht: Hofnar' en wat kan jij er als ondernemer mee?

Regelmatig lees je de blogs van Juri Hoedemakers op De Ondernemer. Hij is een verbinder, coach en inspirator die bedrijven en mensen helpt om beter samen te werken en net even anders naar situaties te kijken. En Hoedemakers schreef het boek Gezocht: Hofnar. Wat vinden onze Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink ervan? Je hoort het in hun nieuwste podcast.

De Blauwe Fabel: hoe trots mogen we op de KLM zijn?

Wat vinden onze Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink van de KLM? De presentatoren van De Ondernemers Boekencast vragen het zich af naar aanleiding van het boek De Blauwe Fabel van klimaatjournalist Ties Joosten. Trots op de Blauwe Zwaan? De hosts zijn kritisch. Waarom? Ze leggen het haarfijn uit in deze nieuwe aflevering van de podcast.

Podcastmarathon? Neem een duik in De Ondernemers Boekencast

Regelmatig tref je bij ons de podcast van 'Boekencasters' Tom van der Lubbe en Erno Hannink. De presentatoren van De Ondernemers Boekencast bespreken elke twee weken de meest opvallende en inspirerende Nederlandse en internationale boeken op het vlak van onder meer marketing, innovatie en leiderschap. In dit artikel de Boekencasts in een handig overzicht. Let op: deze podcastserie kan verslavend werken...

Boek Thijs Verheul 'is een goede, voor jonge, startende ondernemers'

'Motiverend, leerzaam en eerlijk verhaal over ondernemen op het scherpst van de snede. En heel leuk om het verhaal vanuit jouw perspectief te lezen – mijn respect voor jullie is nog verder gegroeid!'. Zo verwoordde Thomas Plantenga, ceo van Vinted, het boek 'Voor hoeveel heb je het verkocht' van Thijs Verheul, van wie hij United Wardrobe in 2020 overnam. Maar: wat vinden onze Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink?

Boekencast: Zo stop je met slechte projecten en werkgewoontes

Het bedenken van nieuwe projecten is normaliter niet het grootste probleem waar je als ondernemer tegenaan loopt. Harvard-professor Michael Porter omschreef bedrijfsstrategie zelfs ooit als bedenken wat je niét moet doen. In de boekencast van deze week bespreken Erno Hannink en Tom van der Lubbe het proces waar je meestal minder over nadenkt: stoppen. Daarvoor lazen en bespreken zij het boek Stop van Marije van den Berg.

Boekencast: Waarom innovatie (niet) lukt binnen jouw bedrijf

Hoe blijf je innoveren? Die vraag beantwoordt de boekencast van deze week. Tom van der Lubbe en Erno Hannink bespraken een golden oldie in de wereld van de ondernemersboeken: The Innovators Dilemma van Clayton Christensen. En wat blijkt: innovatielessen van de inmiddels overleden denkleider over innovatie zijn voor altijd. Luister hier wat jij kunt leren over slim innoveren binnen je bedrijf.

Boekencast: Hoe ondernemers de samenleving moeten helpen verbeteren

Het kapitalisme van vandaag werkt niet, en ondernemers en overheid moeten op een andere, betere, nieuwe manier samenwerken om de samenleving te herstellen. Dat is de belangrijkste les in een notendop die Erno Hannink en Tom van der Lubbe hebben geleerd van het boek Moonshot van Mariana Mazzucato. Hoe je als ondernemer je rol weer herpakt, samen met de overheid? En waarom dat voor jou van belang is? Dat hoor je in de boekencast.

Boekencast: Hoe de motivatie (van je personeel) werkt volgens Drive (Daniel Pink)

In De Ondernemers Boekencast bespreken businesscoach Erno Hannink en Viisi Hypotheken-co-founder Tom van der Lubbe tweewekelijks dé boeken die ondernemers gelezen moeten hebben. In de deze aflevering bespreken ze Drive, over de drijfveren voor je personeel en waarom het prettig is als de doelstelling groter is dan je zelf.

De Ondernemers Boekencast: nieuwe podcastserie over dé ondernemersboeken

In De Ondernemers Boekencast bespreken businesscoach Erno Hannink en Viisi Hypotheken-co-founder Tom van der Lubbe tweewekelijks dé boeken die ondernemers gelezen moeten hebben. In de eerste aflevering die ze voor De Ondernemer maken staat het boek Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen centraal van Tom Mom en Justin Janssen (lid van de Raad van Advies van De Ondernemer). Welke lessen jij als ondernemer ervan kunt leren? Luister hieronder naar de aflevering.