spotify podcastsapple podcastsgoogle podcasts

De Jonge Ondernemer

De Jonge Ondernemer is een nieuwe podcast waarin we spreken met zeer jonge ondernemers tot 20 jaar. In elke aflevering vertellen ze hoe het is om te ondernemen vanuit de schoolbanken. Wat is hun ambitie, wie zijn de klanten, wat wil men verdienen, wat gaat goed en wat gaat minder goed en waar lopen de jeugdige ondernemers tegenaan?

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Stephan (20) richtte al twee IT-bedrijven op: 'Ondernemen leer je niet uit de boeken'

Net twintig is Stephan Rohaan, maar hij heeft er al vijf jaar op zitten als ondernemer. Op zijn vijftiende begon de Twentenaar zijn eerste IT-bedrijf, dat hij op zijn zeventiende verkocht. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus richtte hij niet veel later alweer een volgend bedrijf op. 'Het is een heel leuk avontuur.'

Bastiaan alias DJ BastiQ (17), huis-dj van KiKa en grote kracht achter Energy of Trance

Ga naar zijn website en je komt niet de minste namen tegen uit de dancewereld. Armin van Buuren, om maar een grootheid te noemen. Of Nicky Romero. We hebben het over de site van DJ BastiQ, bij ouders, kennissen en schoolgenoten ‘gewoon’ aan te spreken als Bastiaan van Hooij. De dj is pas 17 jaar en draaide al van Rotterdam tot Hamburg. Klap op de vuurpijl: de in Utrecht geboren muziekondernemer organiseert een eigen dancefeest: Energy of Trance.

Pauline (17) heeft al een webshop en fysieke kledingwinkel: 'Het is keihard werken'

Pauline Snel doet haar achternaam eer aan. Ze is pas 17, maar runt nu al een succesvolle damesmodewinkel. In de winkelstraat en online. Elily draait als een malle in het pand in hartje Dordrecht en via de drukbezochte webshop. Hoe boks je dat als minderjarig ondernemer voor elkaar en waar loop je tegenaan als 17-jarige bomvol ambitie? Je hoort het in aflevering drie van De Jonge Ondernemer.

Tienerbroers Rens (17) en Guus (13) bouwen aan succesvolle lasergame-franchise

Op je negende starten met een onderneming? Het kan. Rens Zuiderwijk (17) uit Monster deed het. Inmiddels runt hij met zijn broertje Guus (13) een franchiseformule bestaande uit acht lasergameverhuurbedrijven, zo hoor je in de tweede aflevering van de podcastserie De Jonge Ondernemer. ,,De goodwill is er. Mensen vinden het leuk dat twee jongens een bedrijf op willen richten.''

Sieradenmerk van Nina en Sterre (17) groeit met TikTok en influencers

Het is een cliché, maar ook voor Sterre Willemsen (17) en Nina van Eijk (17) geldt: een hobby is nu serieuze business geworden. De tieners zijn eigenaar van een succesvolle onderneming met in de glinsterende hoofdrol de sieradenlijn Menthe Jewel. Maar is alles wel goud wat er blinkt? Is ondernemen net zo glamorous als de producten die het duo op de markt brengt? Daar komen we achter in deze eerste De Jonge Ondernemer.