Droomstart

In Droomstart volgen wij een 4-tal ondernemers in spé op weg naar ondernemerschap. Van de eerste pitch tot validatie van het business plan en hun eerste successen en tegenslagen. Fabienne de Vries neemt je mee in een podcastserie vol leerzame momenten.

Waarom 'de consumentenpsycholoog' jonge ondernemer Redouan helpt bij start van bedrijf

Hoe zorg ik ervoor dat mijn product geloofwaardig overkomt op mijn potentiële klanten? Dat is een van de vragen die de jonge ondernemer Redouan had voor consumentenpsycholoog Patrick Wessels in de podcast Droomstart. ‘Toon maar aan dat je Google snapt.’

Koen Thijssen (ex-Bloomon, nu Insify) helpt startende ondernemers uit slop

Sparren met een top-ondernemer, welke starter droomt daar nou niet van? Voor Frank Pynenburg en Nelleke Weltevrede werd dit werkelijkheid toen zij in podcastserie Droomstart werden gekoppeld aan Koen Thijssen. Hij moest hen van het dode spoor af helpen.

Thee bij het diner? Wel als het aan deze theesommelier ligt

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat drink je dan bij het diner als je bijvoorbeeld bent uitgekeken op water? Thee, stelt theesommelier Anne Hardon. Met haar concept Chef's Dinner Tea wil zij Nederland massaal aan de warme drank krijgen tijdens het avondeten.

Workation voor bedrijven als oplossing voor tanend teamgevoel: deze twintigers geloven erin

De coronacrisis heeft de manier waarop we werken in rap tempo veranderd. We zitten minder op kantoor en zien onze collega’s bijna alleen maar op een scherm. Dit heeft natuurlijk invloed op het teamgevoel en de binding met het bedrijf. Wat als je het leuke van een teamuitje nou kan combineren met werken in het buitenland?

Bonus:

Twintiger heeft dé oplossing voor SEO-schrijvers en -marketeers

Zoektermen, keywords en algoritmes: het schrijven van een SEO-tekst is lang niet zo makkelijk als het lijkt. Droomstart-deelnemer Redouan wil dit proces vergemakkelijken en bouwt aan zijn eigen SEO-analysetool. Hoe dat gaat, hoor je in de zesde aflevering van Droomstart.

Duo schudt uitvaartbranche op met ‘Booking.com voor de allerlaatste reis’

De uitvaartbranche lijkt een kansrijke markt voor startups. Zo zit de boel er tamelijk vastgeroest, terwijl er jaarlijks toch ruim een miljard euro in omgaat. De multomap met kisten waaruit je kunt kiezen, oogt alleen vrij onpersoonlijk. Afscheid nemen kan en moet veel persoonlijker, vinden Nelleke Weltevrede en haar man Frank Pynenburg.

Embed bonus:

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Waarom jouw uiterlijk bij een (sales)pitch belangrijker is dan je denkt

‘Strak verhaal en strak in pak.’ Het is de duidelijke feedback die Dewwret Sitaldin krijgt in de tweede aflevering van de podcastserie Droomstart. De TU-student pitcht een vlammend plan aan de ondernemersjury, die hoorbaar onder de indruk is van zijn verzorgde looks. Maar hoe belangrijk is uiterlijk eigenlijk als je jouw verhaal moet pitchen?

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Zo houd je een superstrakke pitch

‘Wat een superstrakke pitch!’. Dat was de reactie die Nelleke Weltevrede kreeg van de jury van Droomstart, de nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe hun gouden business-idee pitchen aan een vakkundige jury. Hoe overtuig je eigenlijk met een pitch? We vroegen Weltevrede naar haar geheim.

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.