spotify podcastsapple podcastsgoogle podcasts

Droomstart

In Droomstart volgen wij een 4-tal ondernemers in spé op weg naar ondernemerschap. Van de eerste pitch tot validatie van het business plan en hun eerste successen en tegenslagen. Fabienne de Vries neemt je mee in een podcastserie vol leerzame momenten.

De startup FinBuddy van Jeffrey van Dam wint dit jaar de ultieme Droomstart

Twee ondernemers. Twee uiterst innovatieve business-concepten. Twee overtuigende pitches per kandidaat. Maar voor wie kozen de vakjury en het luisterend publiek? Het werd uiteindelijk FinBuddy. Je hoort het in de finale van Droomstart.

Stem hier op je favoriete Droomstarter: Angela (Food for Skin) of Jeffrey (FinBuddy)?

Onze podcastserie Droomstart nadert de finale. De vakjury en websitebezoekers bepalen gezamenlijk wie Droomstart wint. Dus: wie heeft jouw voorkeur? De vegan skincare-lijn van de zussen Angela en Cathy Ursem of fintech-app FinBuddy? De stembussen zijn geopend: breng nu jouw stem uit voor het ultieme businessplan.

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Welke stappen hebben Christina (Contour Lab) en Jeffrey (FinBuddy) met hun startup gezet?

Droomstarters Christina Hadinoto (Contour Lab) en Jeffrey van Dam (FinBuddy) geven in deze aflevering hun ultieme pitch, waar ze na hun eerste succesvolle 60 seconden-pitch keihard aan hebben gewerkt. Een van de twee ondernemers gaat door naar de laatste aflevering van de podcastserie: de slotaflevering waarin de jury en jij - de luisteraar- de ultieme Droomstart-pitch kiezen.

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Twee duurzame businessplannen in derde Droomstart-pitch: wordt het de growtower of fashion-software?

Ook in deze derde aflevering van Droomstart mogen twee startende ondernemers hun businessplan bij een vierkoppige jury voorleggen in de vorm van een pitch. Wie overtuigt de jury? Een uiterst duurzame kweektoren voor kruiden of fashionsoftware met een hoog body positivity-gehalte? Het beloven 25 spannende minuten te worden in deze podcast.

Tweede pitch Droomstart: gaat de jury voor slimme fintech-startup of voor horecatrend?

Het tweede Droomstart-seizoen is begonnen! In de tweede aflevering van onze podcastserie over startende ondernemers bindt Junior Lugte van The Kitchen Dojo de strijd aan met Jeffrey van Dam van FinBuddy. Welke pitch overtuigt de vakjury?

Wie gaat er door na eerste Droomstart-pitch: De Groene Schoonmaakwinkel of Food for Skin?

Het tweede Droomstart-seizoen begint! De eerste twee kandidaten plaatsen met hun businessmodel duurzaamheid in de hoofdrol. Gaat de vakjury voor De Groene Schoonmaakwinkel van Mara Broeren of de 100 procent vegan huidverzorgingslijn Food for Skin van de ondernemende zussen Angela en Cathy Ursem?

Laatste aflevering Droomstart online: ‘We moeten mensen in dienst nemen, het wordt gewoon te veel’

Zes maanden geleden begon het Droomstart-avontuur met twaalf pitchers op de stip voor de ondernemersjury. Vier van hen gingen ervandoor met een Droomstart. Hoe gaat het nu met ze? Is hun ondernemersdroom werkelijkheid geworden of is een droom in duigen gevallen? Je hoort het in de laatste podcastaflevering van het eerste seizoen van Droomstart.

Rotterdamse koffie-ondernemer helpt startend theemerk in Droomstart

Hoe zet je een merk neer? En wanneer is het tijd om uit te breiden? Deze en nog meer vragen heeft beginnend thee-ondernemer Anne Hardon voor Mark Jordaan. Hij is de eigenaar van het succesvolle koffiemerk Giraffe Coffee Roasters en weet als geen ander hoe je een merk succesvol in de markt zet.

Moeite met B2B-sales? Deze expert geeft tips

Spreek je potentiële klanten met ‘u’ aan? Reken je kosten voor het opstellen van een offerte en moet je transparant zijn over je marges? Het zijn herkenbare vragen voor iedereen die B2B-sales bedrijft. Zo ook voor de beginnende ondernemers Eva van Diermen en Nicky Verstappen uit de podcastserie Droomstart. Zij kregen hun prangende vragen beantwoord.

Waarom 'de consumentenpsycholoog' jonge ondernemer Redouan helpt bij start van bedrijf

Hoe zorg ik ervoor dat mijn product geloofwaardig overkomt op mijn potentiële klanten? Dat is een van de vragen die de jonge ondernemer Redouan had voor consumentenpsycholoog Patrick Wessels in de podcast Droomstart. ‘Toon maar aan dat je Google snapt.’

Koen Thijssen (ex-Bloomon, nu Insify) helpt startende ondernemers uit slop

Sparren met een top-ondernemer, welke starter droomt daar nou niet van? Voor Frank Pynenburg en Nelleke Weltevrede werd dit werkelijkheid toen zij in podcastserie Droomstart werden gekoppeld aan Koen Thijssen. Hij moest hen van het dode spoor af helpen.

Thee bij het diner? Wel als het aan deze theesommelier ligt

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat drink je dan bij het diner als je bijvoorbeeld bent uitgekeken op water? Thee, stelt theesommelier Anne Hardon. Met haar concept Chef's Dinner Tea wil zij Nederland massaal aan de warme drank krijgen tijdens het avondeten.

Workation voor bedrijven als oplossing voor tanend teamgevoel: deze twintigers geloven erin

De coronacrisis heeft de manier waarop we werken in rap tempo veranderd. We zitten minder op kantoor en zien onze collega’s bijna alleen maar op een scherm. Dit heeft natuurlijk invloed op het teamgevoel en de binding met het bedrijf. Wat als je het leuke van een teamuitje nou kan combineren met werken in het buitenland?

Twintiger heeft dé oplossing voor SEO-schrijvers en -marketeers

Zoektermen, keywords en algoritmes: het schrijven van een SEO-tekst is lang niet zo makkelijk als het lijkt. Droomstart-deelnemer Redouan wil dit proces vergemakkelijken en bouwt aan zijn eigen SEO-analysetool. Hoe dat gaat, hoor je in de zesde aflevering van Droomstart.

Duo schudt uitvaartbranche op met ‘Booking.com voor de allerlaatste reis’

De uitvaartbranche lijkt een kansrijke markt voor startups. Zo zit de boel er tamelijk vastgeroest, terwijl er jaarlijks toch ruim een miljard euro in omgaat. De multomap met kisten waaruit je kunt kiezen, oogt alleen vrij onpersoonlijk. Afscheid nemen kan en moet veel persoonlijker, vinden Nelleke Weltevrede en haar man Frank Pynenburg.

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Zo houd je een superstrakke pitch

‘Wat een superstrakke pitch!’. Dat was de reactie die Nelleke Weltevrede kreeg van de jury van Droomstart, de nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe hun gouden business-idee pitchen aan een vakkundige jury. Hoe overtuig je eigenlijk met een pitch? We vroegen Weltevrede naar haar geheim.

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.