Advertorial van theater De Hofnar

Advertorial Regio

In De Hofnar voert de gunfactor de boventoon

Hij geniet van het culturele leven in Valkenswaard en levert daar als directeur van theater De Hofnar een bijdrage aan. Ook is Paul L’Herminez druk doende het ledenaantal van de sponsorclub ‘binnen twee jaar te verdubbelen.’

Robbert Daalder 24 oktober 2018

Paul L Herminez

Twintig jaar geleden werkte L’Herminez ook in de culturele sector. ,,Toen al met veel plezier. Toch ben ik uiteindelijk in het internetwereldje terecht gekomen. Ik hield mij bezig met het bouwen van websites.

Dat heb ik achttien jaar gedaan, maar inmiddels ben ik zestig en wil ik mijn laatste werkjaren invullen met dingen die ik echt leuk vind. Ik ben een cultureel dier. Hier ligt mijn passie en dat is in mijn optiek de voorwaarde om dit te werk te kunnen doen.”

Eigen streek

L’Herminez streeft ernaar per seizoen, naast de professionele optredens, zo’n vijftig voorstellingen uit de eigen streek in De Hofnar te hebben. De huur van de zaal is voor veel van dit soort kleine partijen nauwelijks te betalen. Door het geld van de sponsoren daarvoor te gebruiken wil hij de optredens toch mogelijk maken. ,,Het gaat hier dus echt om een sponsorclub. Dit is geen business-club waar je werk kunt genereren. Dat is bijvangst. Nee als je je bij ons wilt aansluiten, moet je de Valkenswaardse cultuur belangrijk vinden."

,,Momenteel zijn er achttien partijen bij ons aangesloten en daarmee groeien we langzaam”, vervolgt het hoofd van De Hofnar. ,,Het is een voordeel dat het economisch een stuk beter gaat dan vijf jaar geleden. Dat zorgt ervoor dat de drempel lager is komen te liggen. En hoe meer mensen zich aansluiten, hoe kleiner de stap wordt voor anderen.”

Actief bedrijfsleven

,,Het is fijn dat we hier een behoorlijk actief bedrijfsleven hebben. Dat in combinatie met een bruisend cultureel leven stemt mij positief voor de toekomst."

Gunfactor

Omdat De Hofnar geen businessclub heeft, zijn er ook geen zakelijk lunches of bedrijfsbezoeken aan het lidmaatschap verbonden. Wat heeft de sponsorclub dan wel te bieden? ,,Wie zich bij ons aansluit, mag gratis meerdere regionale- en professionele voorstellingen komen bezoeken. Natuurlijk maken we ook plaats voor naamsvermelding in het programmaboekje en op de website. De kans bestaat dat we dit nog uitbouwen, toch voert de gunfactor wel de boventoon in dit verhaal.”